lokale politieke partij

Albert Koning

Albert Koning

Ik ben Albert Koning, 64 jaar en bijna 40 jaar getrouwd met Lies Schilder en vader van 3 kinderen en opa van 5 prachtige kleinkinderen.
Waarom in de politiek gegaan?

Na een telefoontje van Loek Kras een paar maanden geleden heb ik een gesprek gehad met hem en Kick Maurer. Zij legden mij uit dat zij mij benaderd hadden omdat zij in hun fractie behoefte hadden aan meer kennis over bouw en ruimtelijke ontwikkeling en alles wat daarmee samenhangt. Ik heb daarop aangegeven dat fractie KRAS er dan wel rekening mee zou moeten houden dat ik zeer kritisch was en ben over de in mijn ogen waanzinnig hoge grondprijzen voor woningbouw in de Broeckgouw. Ik heb hun daarbij verwezen naar mijn open brief aan B & W en gemeenteraad in de NIVO van 10 oktober 2012, waarin ik mijn kritiek op de grondprijzen in de Broeckgouw uitvoerig heb toegelicht.

De reactie van Loek Kras hierop was dat LijstKRAS het binnen hun fractie juist niet moet hebben van meepraters, maar van fractieleden met een eigen mening gebaseerd op kennis van zaken, om dit ten goede te laten komen aan de inwoners van Edam-Volendam.

Na een aantal fractievergaderingen van LijstKRAS te hebben bijgewoond als toehoorder, en kennis te hebben genomen van hun denkwijzen, heb ik daarop besloten mij als fractielid aan te sluiten bij LijstKRAS.

Wat is je werkachtergrond?

Ik ben ca. 44 jaar actief geweest in de bouw waarvan 35 jaar als aannemer. Op dit moment ben ik aannemer in ruste.

Wat zijn je politieke ambities?

Op de kieslijst van LijstKRAS sta ik op plaats 6. Het is dus afhankelijk van uitslag van de gemeenteraadsverkiezing voor Edam-Volendam op 18 november a.s. of ik als gemeenteraadslid namens LijstKRAS aan mag schuiven. Als dit wel zo mag zijn is het mijn ambitie om mijn kennis en ervaring op het gebied van bouw en ruimtelijke ontwikkelingen, optimaal in te zetten voor de belangen van de inwoners van onze mooie gemeente!

 

Mijn advies: Stem op LijstKRAS op 18 november