lokale politieke partij

Loek Kras

Loek KrasMijn naam is Loek Kras en ik was tot voor kort in het dagelijks leven directeur van de St. Nicolaasbasisschool in Volendam. Al vanaf 2002 maak ik deel uit van de gemeenteraad van Edam-Volendam.

Ik heb me altijd al geïnteresseerd voor zaken die zich afspelen in de samenleving. Al ruim voor ik daadwerkelijk belangstelling kreeg voor politiek schreef ik in onze lokale krant de Nivo over zaken die me wel of niet aanstonden. Dit gebeurde op incidentele basis. Na de ramp in 2001 was ik benieuwd, hoe onze lokale politici met de schuldvraag en de afwikkeling van deze diep tragisch gebeurtenissen zouden omgaan.  Ik werd daar niet vrolijk van. Ik besloot een geheel eigen partij op te richten. Veel mensen waren betrokken en in korte tijd groeide er iets moois. Een partij met idealen, zonder noemenswaardige invloed vanuit de bestaande politiek. We vonden dat in de naam van onze partij moest blijken hoe we politiek zouden willen bedrijven. Het werd Recht door Zee.

We haalden 3 zetels en vier jaar later zelfs vier. In 2007 barstte de bom. Het was allemaal niet meer Recht door Zee, zodat ik besloot uit de door mijzelf opgerichte partij te stappen. Dit was een heel moeilijke beslissing, maar ik wilde fatsoenlijk in de spiegel kunnen blijven kijken

In 2010 besloot ik om een doorstart te maken.  Dit kwam mede omdat verschillende nieuwe mensen zich hadden aangemeld bij de toen eenmansfractie “fractie Kras” . Dat werd in 2010 Lijst Kras.  Recht door Zee haalde geen zetels meer in 2010 en Lijst Kras kwam een paar stemmen tekort voor 2 zetels. De helft van de bevolking uit de grootste kern Volendam, had besloten thuis te blijven en dus niet te stemmen. Dit heeft grote gevolgen gehad.

In de afgelopen jaren hebben zich bij Lijst Kras mensen uit alle lagen van de  bevolking aangesloten. We hebben een hechte ploeg die zich al jaren voorbereidt op het grote werk.

Sinds 2010 hebben we de bevolking in meer dan 70 artikelen op de hoogte gebracht van wat er gebeurt in de politieke arena. Anders dan vele andere oppositiepartijen spuien we niet alleen maar kritiek, maar komen zelf met constructieve oplossingen voor problemen.

U kunt dit alles nalezen op onze moderne website, waar tevens ons nieuwe logo op te vinden is, dat voortaan ook boven onze artikelen komt te staan. Altijd de meest recente in de picture, maar het archief gaat terug tot 2007!

U kunt op ons vertrouwen, kunnen wij op u rekenen?