Overeenstemming coalitie en oppositie in de maak?

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

Nachtmerrie 88 zandkraters bijna ten einde?

Inwoners serieus genomen?

Al weken vindt er een verwoede discussie plaats in onze gemeente m.b.t. de ondergrond van speeltoestellen. Dit allemaal na een besluit van de gemeenteraad vorig jaar om rigoureus de speelveldjes in een grote opknapbeurt te voorzien van nieuwe speeltoestellen geschikt en veilig voor kinderen van 3 tot 12. Lijst Kras vond het wel een hele dure operatie in crisistijd, maar het besluit werd aangenomen. De tegenwerpingen die Lijst Kras destijds maakten v.w.b. het gebruik van zand i.p.v. gras werden voor kennisgeving aangenomen. De meeste raadsleden dachten overigens dat het zand beperkt zou blijven tot plaatsen rond de speeltoestellen en hoopten er het beste van. De kraters die nu geslagen zijn heeft niemand voorzien. Dat komt de wethouder misschien zelf nog wel uitleggen in deze krant. Bij het uitvoeren van maatregelen is de politiek gebonden aan vele wettelijke regels, terwijl ook de benodigde financiële middelen voor handen moeten zijn. Daarbij hebben de burgers meer dan eens tegenstrijdige belangen en wensen. Dat niet iedere wens van de individuele burger, of groep burgers vervuld kan worden mag dan ook duidelijk zijn.

Hoe nu verder?

De coalitie heeft natuurlijk een probleem. Om de inmiddels in gang gezette operatie weer ongedaan te maken kost geld. Oppositie partijen als Lijst Kras en de VVD houden niet van geldverkwisting en controleren het college daar erg op. Daar moeten dus oplossingen voor gezocht worden. Mogelijke oplossingen kunnen zijn wat minder toestellen plaatsen per speelveld, de operatie spreiden over meer jaren of het verlies nemen en meer geld ter beschikking stellen. Je zou de veldjes ook voor kinderen t/m 8 of 9 kunnen inrichten. Dan hoeven de speeltoestellen niet zo hoog en is gras als ondergrond al snel goed genoeg.
De uitdaging kan liggen in creatieve toestellen. De politiek moet er samen uitkomen en iedereen moet water bij de wijn doen. Het belangrijkste is dat aan de wensen van de inwoners voldaan wordt in deze, want die zijn in dit geval niet tegenstrijdig: iedereen wil gras in combinatie met rubber tegels. Het lijkt ons ongelooflijk als de Raad hier niet uit zou komen. Lijst Kras heeft al signalen gekregen vanuit coalitie kringen dat zij met deze hele kwestie behoorlijk in hun maag zitten. Zij stellen een handreiking van de oppositie zeer op prijs. Bij deze. Lijst Kras blijft in ieder geval verslag doen van deze kwestie. In september wordt de knoop definitief doorgehakt. Dan is het experiment van het college (Volendam 80, PvdA en CDA) met de 24 zandkraters voorbij. Tot en ook vóór die tijd moet u als inwoners alert blijven. In de politiek wordt al snel gezegd: “oh er zijn geen klachten meer, ze moesten gewoon even wennen, het beleid is dus goed”!
Voorlopig laatste inzending Met een politiek compromis in aantocht plaatsen we voorlopig een laatste stukje van inwoners over dit onderwerp, hoewel we er nog een stapel op de plank hebben liggen.

Inzending inwoners

Wij zijn bewoners van de Foksiastraat en waren de gelukkige buren van een mooi grasveldje, nu zijn ze bezig met het vullen van de kuil. Het ligt nu 1 dag en jullie willen niet weten wat een puinhoop het nu al is , (in de huiskamer zand overal) gisteren zijn ze begonnen en de katten hebben hun plekje al gevonden. Is het misschien een goed idee om al het zand dat besteld is door onze goede wethouder bij haar voor de deur te deponeren kan ze ook even meegenieten. Zoals in de Nivo van vandaag vermeld staat in Monnickendam hebben ze kunstgras onder de toestellen geplaatst en eromheen gewoon gras, dat was een beter idee geweest. Ze hebben het steeds over de goedkoopste optie, ik vraag mezelf steeds af hebben ze dan ook het onderhoud meegerekend want als ik het goed begrijp moet het om de drie maanden verschoont worden en die grasmaaier moet toch ook komen want eromheen is nog steeds gras dus die kosten worden er niet minder om. Wij en dan bedoel ik onze hele buurt zijn er niet blij mee.

 

Wij willen geen zand!

Facebook
Twitter
LinkedIn