Henk Bond

Hallo Henk, vertel eens wie ben jij? En wat doe je voor de kost?

Ik ben Henk Bond. 62 jaar, bijna 40 jaar getrouwd en vader van twee kinderen en kleinkinderen. In het dagelijks leven ben ik ondernemer in de bouw. Ik werk al vanaf mijn 15e in de bouw maar op mijn 44e toch gekozen om als zelfstandige bouwondernemer verder te gaan en dat doe ik tot heden met veel plezier.

Waarom ben jij raadslid geworden zo tegen het einde van deze periode?

Dit ben ik geworden omdat een 2-tal raadsleden voortijdig ontslag hebben genomen van het raadswerk. Ik stond bij de vorige verkiezingen al wel op de kieslijst en ik was regelmatig bij de fractievergaderingen aanwezig. Zodoende kon ik instromen als raadslid. Het was de bedoeling om in ieder geval voor 1 jaar het raadswerk te doen, maar mijn interesse was dusdanig gewekt dat ik besloten heb om mij opnieuw verkiesbaar te stellen voor een volgende periode van 4 jaar.

Wat trekt jou in de plaatselijke politiek?

Wat veel mensen niet weten is dat de gemeenteraad het hoogste orgaan is binnen het bestuur van een gemeente. Het is daarom belangrijk dat er mensen zijn die hun nek durven uit te steken in de plaatselijke politiek en zich de problemen van de gemeente ter harte nemen en proberen om de juiste beslissingen te nemen. Dat zal niet voor iedereen de beste beslissing zijn, maar zo zit de democratie nou eenmaal in elkaar. Je gaat voor het beste maar de meerderheid beslist. En dat is wat mij trekt in de plaatselijke politiek, meedenken en meepraten over de toekomst van je eigen gemeente.
 

Wat zou je willen bereiken voor de gemeente Edam-Volendam met Lijst KRAS?

Wat ik zou willen bereiken is dat er op de eerste plaats woningen gebouwd zullen worden voor alle leeftijdsgroepen binnen onze gemeente. Dan hebben wij het in de eerste plaats over onze jongeren, deze groep van meestal oudere alleenstaande jongeren (ca. 25 jaar en ouder), wonen momenteel nog veelal thuis bij hun ouders om reden dat er of geen woningen zijn of als deze er wel zijn deze buiten hun financiële mogelijkheden vallen, dus veel te duur om te kopen of te huren.

Waar ik mij dan ook voor sterk wil maken is om ervoor te zorgen dat er zo snel als mogelijk voor deze groep woningen gerealiseerd zullen worden. Dit hoeven helemaal geen grote woningen te zijn, ik denk dan meer aan kleinere koop (huur) appartementen of kleine koop (huur) woningen.

Natuurlijk zijn er binnen onze gemeente ook andere groepen die graag wat anders willen, ook daar zal ik mij sterk voor maken binnen de raad. Dan denk ik aan onze senioren die veelal in te grote woningen wonen en die heel graag met leeftijdgenoten het liefst bij elkaar hun oude dag in een andere woonvorm of kleinere woningen willen doorbrengen.

Ook zal ik mijn aandacht geven aan de ondernemers binnen onze gemeente, daarvan zijn er vele die het momenteel door de coronapandemie het behoorlijk zwaar hebben. Dan denk ik met name aan de ondernemers die in de toeristenindustrie werkzaam zijn en ondernemers in de horeca, zij worden onevenredig zwaar getroffen door deze pandemie en hebben zeker veel steun nodig om in de aankomende jaren er weer enigszins er bovenop te komen.

Ook de energie transitie zit er aan te komen, daar zullen wij met z’n allen goed over na moeten denken hoe wij dat tracé moeten gaan invullen, kortom er zit veel werk aan te komen.

Hoe zie je de toekomst van Volendam voor je?

De toekomst van Volendam zie ik heel positief in, waarom? Ik denk dat Volendam met zijn Volendammers een zeer kneedbaar volk is daar bedoel ik mee dat het een dorp is die zich zonder meer zal aanpassen aan dat wat zij tegenkomen maar altijd met een gevoel om het beste eruit te halen.

Verder zullen wij, mits wij voldoende stemmen krijgen om wederom de grootste partij te worden, zorgen voor onze ondernemers in de breedste zin. Ervoor zorgen dat het toerisme naar een volgend level zal gaan. Zorgen dat er een mooi havengebied zal ontstaan met een prachtige mooie dijk, die zonder verloedering in zijn volle glorie zal herrijzen, waarbij voor iedereen wat te doen is of het nou uitgaan of gewoon ff lekker slenteren zal zijn. Ik zie Volendam als een grote ontmoetingsplek voor de hele gemeente en regio.