Henk de Boer

Hoi Henk, vertel eens wie ben je en wat doe je voor de kost?

Ik ben Henk de Boer, 33 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Anne. Samen Hebben we een dochter van 2 jaar en ze heet Loïs.

Ik heb sinds 4 jaar een eigen bedrijfje genaamd HDB Services, een dienstverleningsbedrijf waarbij ik in meerdere branches actief kan zijn. Zo stond ik tot voorkort 1 dag in de week in DREDD Fashion aan het dril, ik ging zo nu en dan het land door met de nieuwe collectie van een kledingmerk om die als vertegenwoordiger van kledingmerken aan de man te brengen, maar de laatste periode ben ik hoofdzakelijk bezig met Schilderen. Ik ben onderdeel van een team ZZP’ers en samen pakken we mooie projecten aan. Ambities heb ik wel; ik ben sociaal sterk, kan goed met mensen omgaan en diep van binnen vind ik dat ik daar meer mee zou moeten doen. Een stap in de lokale politiek is misschien een goede stap om wat meer gebruik te maken van die eigenschappen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Lijst KRAS?

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in politiek, en dan met name de landelijke politiek volg ik op de voet in de krant en op TV. Het was Iemand van Bvnl die mij uitnodigde om eens langs te komen op een fractievergadering van hun nieuwe partij. Na 2 vergaderingen kwam ik tot de conclusie dat de idealen en denkwijzen van die partij naar mijn mening iets te radicaal zijn, dus ik liet het daarbij. Maar het zaadje was geplant (waarvoor dank, Jan). Niet veel later kwam ik ons eigen politieke talent Jan Veerman jr (Puule). tegen, hij had ervan gehoord en vroeg of ik het eens wilde proberen bij een fractie van Lijst KRAS, en dat voelde vanaf het begin goed. Lijst KRAS is een partij die zich in het verleden ruimschoots bewezen heeft als een vooruitstrevende betrouwbare partij met een realistische kijk op de zaken. Ik denk dat we met onze “ouderen” (kapitein Loek Kras, Jan Veerman (Reus), Tomas Tol en Henk Bond) een schip aan ervaring in de lokale politiek aan boord hebben. Combineer dat met wat nieuwe frisse gezichten in de partij die midden in de maatschappij staan en dus goed weten en horen wat er speelt in de gemeente. Ik denk dat wij met de nieuwe fractie van Lijst KRAS een heel goed team hebben om onze kiezers de aankomende 4 jaar te vertegenwoordigen.

Wat zou je willen bereiken voor Edam-Volendam met Lijst KRAS?

Voordat ik me definitief aansloot bij Lijst KRAS heb ik de standpunten en de behaalde resultaten van de afgelopen 6 jaar eens doorgenomen. Die standpunten spreken me aan en de behaalde resultaten in de afgelopen jaren liegen er niet om. U kunt alle standpunten overigens lezen op onze vernieuwde website. Één van de dingen die mij bijvoorbeeld erg aanspreekt aan Lijst KRAS en even uit wil lichten is dat ze zeer betrokken zijn met sport in de gemeente. Edam-Volendam is een topsport-gemeente waar het aan niks ontbreekt bij elke vereniging en dat is niet in de laatste plaats door de inzet van de grootste partij van de afgelopen 6 jaar, Lijst KRAS. In het oog springende resultaten van de afgelopen jaren op dit gebied zijn bijvoorbeeld : Realisatie nieuwe Seinpaal, realisatie nieuwe Turn-accommodatie, ondersteuning RKAV Volendam met nieuwe kunstgrasvelden, het renoveren van zwembad de Waterdam. Recent hebben we ons bekommerd om de sportieve  plannen van twee jonge ondernemers (gebroeders Kwakman). Ze willen een indoor Padel- Centrum beginnen in Edam, iets waar enorme behoefte aan is in de gemeente gezien de enorme populariteit van de sport. Gelukkig kwam de vergunning alsnog snel rond en kunnen de jongens van start! Kortom, resultaten waar we trots op mogen zijn. Ik zou mij, als actieve sporter en enorme sportliefhebber graag willen inzetten om deze lijn vast te houden en door te zetten. Een eventuele verhuizing van FC Volendam naar de Purmer, om zo dé stap te kunnen zetten om een stabiele eredivisionist te kunnen worden en tegelijkertijd meerdere sportfaciliteiten wederom een opwaardering te geven, steun ik, en Lijst KRAS dan uiteraard ook van harte.

Wat is voor jou het belangrijkste thema voor de komende vier jaar?

De Lange Weeren is de afgelopen jaren een ‘heet hangijzer’ gebleken, daar kunnen we niet omheen. Er gaat gebouwd worden, maar op welke manier, met hoeveel huizen , en alles wat daartussen ligt, daar zijn de partijen het nog niet over eens. “Plan Scholtens” is inmiddels van tafel, mede dankzij Lijst KRAS. Nu is het zaak om een goed nieuw plan op te zetten om er een prachtige wijk van te maken die aan alle behoeften en eisen voldoet.

Ik heb veel vrienden en kennissen die tussen de 25 en de 30 jaar oud zijn, een normale loonzak verdienen, nog geen verkering hebben maar wél al een paar jaar “rijp” zijn om het ouderlijk huis te verlaten. Zij zijn volledig kansloos op de huizenmarkt in onze gemeente. Hetzelfde geldt voor jonge stellen die graag een plekje voor zichzelf willen maar met geen mogelijkheid een lening af kunnen sluiten die daarvoor nodig is. Ik denk dat het absoluut noodzakelijk is dat er bij het bouwen in de Lange Weeren óók aan betaalbare starterswoningen wordt gedacht. Ook vind ik dat we ons niet alleen blind staren moeten op de lange Weeren als het gaat om starterswoningen en woningbouw an sich maar ook creatief moeten zijn als gemeente. Lijst KRAS wil bijvoorbeeld onderzoeken of het realiseren van zogenoemde Tiny-houses een uitkomst kan bieden om het tekort aan starterswoningen op een betaalbare manier te kunnen compenseren. We hebben plannen om woningbouw te plegen in de Meidoornstraat,  op het Noordeinde en ook op het ‘Tase terrein’. Ik zie daar mogelijkheden voor de starters/jongeren in onze gemeente, en daar gaat Lijst KRAS zich voor inzetten.