Loek Kras

Mijn naam is Loek Kras en ik was tot voor kort in het dagelijks leven directeur van de St. Nicolaasbasisschool in Volendam. Al vanaf 2002 maak ik deel uit van de gemeenteraad van Edam-Volendam.

Ik heb me altijd al geïnteresseerd voor zaken die zich afspelen in de samenleving. Al ruim voor ik daadwerkelijk belangstelling kreeg voor politiek schreef ik in onze lokale krant de NIVO over zaken die me wel of niet aanstonden. Dit gebeurde op incidentele basis. Na de ramp in 2001 was ik benieuwd, hoe onze lokale politici met de schuldvraag en de afwikkeling van deze diep tragisch gebeurtenissen zouden omgaan.  Ik werd daar niet vrolijk van. Na een aantal jaar in de raad voor Recht door Zee besloot ik in 2010 om een doorstart te maken.  Verschillende nieuwe mensen sloten zich aan bij de toen eenmansfractie “fractie Kras”. Dat werd in 2010 Lijst Kras. Lijst Kras kwam een paar stemmen tekort voor 2 zetels. De helft van de bevolking uit de grootste kern Volendam, had besloten thuis te blijven en dus niet te stemmen. Dit heeft grote gevolgen gehad.

In de afgelopen jaren hebben zich bij Lijst Kras mensen uit alle lagen van de  bevolking aangesloten. We hebben een hechte ploeg die zich al jaren inzet voor de burger in Edam-Volendam. Dit resulteerde in 2014 in een verkiezingsoverwinning van 1 naar 6 zetels. Ook na de fusie met gemeente Zeevang kwam Lijst Kras in 2015 weer als grootste partij uit de bus met 6 zetels. De afgelopen 6 jaar hebben we een hoop kunnen bereiken. Denkt u bijvoorbeeld aan de nieuwe Seinpaal, Gymstuif, het nieuwe Europaplein, steunen van sportverenigingen en het woonzorgcentrum in de Broeckgouw.

Sinds 2010 hebben we de bevolking in meer dan 150 artikelen op de hoogte gebracht van wat er gebeurt in de politieke arena. U kunt dit alles nalezen op onze deze website. Anders dan vele andere partijen spuien we niet alleen maar kritiek, maar komen zelf met constructieve oplossingen voor problemen.

De samenstelling van de top tien van Lijst KRAS is drastisch veranderd in vergelijking met 6 jaar geleden. Een aantal veel belovende jonge mensen hebben zich aangesloten bij Lijst KRAS en kunnen niet afwachten een raadszetel te bemachtigen.

Wij zullen ze allemaal vóór de verkiezingen aan u voorstellen, dan weet u wat u krijgt als u op Lijst KRAS stemt. Ik blijf de fractie voorzitter van de verjongde partij om met mijn ervaring alles in goed banen te leiden.

U kunt op ons vertrouwen, kunnen wij op u rekenen?