Wim Kras

Hoi Wim, vertel eens wie ben je en wat doe je voor de kost?

Mijn naam is Wim Kras, sinds april ben ik raadslid namens Lijst KRAS in de gemeenteraad. Ik ben al jaren geïnteresseerd in en betrokken bij de lokale politiek. Dat vuurtje is aangewakkerd door mijn vader als voorman van Lijst KRAS. Voor ik raadslid was, was ik al lid van de steunfractie en burgerraadslid. Met mijn achtergrond in de ICT verzorg ik ook alle digitale zaken voor Lijst KRAS.

Na het volgen van een opleiding Informatica werk ik al jaren in de ICT dienstverlening. Ik werk in Alkmaar voor zakelijke klanten in de hele provincie. Vaak bij klanten over de vloer, zo maak ik kennis met veel verschillende soorten bedrijven. Elke dag ziet er anders uit. Helaas werk ik de laatste tijd veel thuis in Volendam, waar ik samenwoon met mijn vriendin.

Had je altijd al de ambitie om raadslid te worden?

 

Nee, niet per se. Ik bemoeide mij met de Lijst KRAS omdat ik het interessant vond, maar ik had niet direct ambitie om raadslid te worden. Ik stond op de negende plek van de kieslijst in 2015, een reserveplek. Dit raadstermijn (2016 – 2022) is met 6,5 jaar uitzonderlijk, dat komt door de fusie met Zeevang. In zo’n periode is de kans aanwezig dat er iemand afhaakt. Daardoor wist ik dat ik naar voren zou kunnen worden geschoven, mocht er iemand opstappen. Ik heb die verantwoordelijk genomen. Daardoor heb ik nu een unieke kans gehad om het raadslidmaatschap een jaar uit te proberen en dat smaakt naar meer. Maar of er een vervolg in zit vanaf maart, dat ligt aan de kiezer.

Zijn er bepaalde dingen waar je je voor wilt inzetten in de gemeenteraad?

Ik houd mij graag bezig met de digitalisering van de gemeente, moderniseren van het horecabeleid en de toekomst van de CAI in Edam-Volendam. Het meest interessante vind ik wel de grote projecten die bepalen hoe de gemeente er over tien, twintig jaar uitziet. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de bebouwing van de Lange Weeren, maar ook over de Purmer, de Julianaweg en de 3e ontsluitingsweg. Als je in de raad zit, kun je meepraten over dit soort belangrijke onderwerpen en dat is uitdagend.