Wittebroodsweken wethouder Rijkenberg voorbij!

10154164_690955084283844_1755028629_n
klik om te vergroten

De verkiezingen zijn nu drie maanden geleden. De nieuwe raadsleden van Lijst KRAS hebben zich vol overgave gestort op de diverse dossiers en er al vele tientallen info-, commissie- en Raadsvergaderingen opzitten. Wethouder Rijkenberg, de bestuurlijke man van Lijst Kras had de grootste klus. Hij moest zich verdiepen in de vele organisaties waar de gemeente mee samenwerkt, vuistdikke dossiers doornemen en met vele ambtenaren en mede-ambtsdragers kennis maken. Ondertussen werd er van hem verwacht dat hij vele zaken concreet ging aanpakken. De stand van zaken.

De Parallelweg
Het parkeerterrein aan de Parallelweg is in korte tijd een (te) groot succes geworden. In de bollentijd was het een behoorlijke chaos, waarbij de bussen overal geparkeerd stonden ook langs de fabrieken. Je zou kunnen denken aan een parkeerdek maar in eerste instantie gaan we daar niet voor. Lijst Kras zou het zeer wenselijk vinden als de bussen over drie locaties verdeeld, zouden kunnen worden gelost. Bij het Marinapark is nog genoeg ruimte om bussen te laten parkeren zodat de Parallelweg wordt ontlast . De vraag is alleen hoe je de bussen zover krijgt daar te parkeren. Samengevat: de toeristen laten uitstappen bij het Marinapark, de Parallelweg en het centrum en instappen/parkeren alleen bij het Marinapark en de Parallelweg. Het parkeerterrein aan de Parallelweg is inmiddels “aangekleed” met boompjes en bankjes, terwijl er ook een mobiel toilet komt. Als de bomen wat groter zijn, is het aanzicht een stuk vriendelijker en zal de lawaai overlast van bussen met draaiende motoren ook afnemen, terwijl de chauffeurs erop worden gewezen dat ze dat niet mogen doen.

De Julianaweg
Hier ontstonden afgelopen maanden –zeker in de bollentijd – chaotische en dus ongewenste situaties op piekmomenten, waarbij het verkeer op de rotonde bij de Amvo vast kwam te staan en de bussen met toeristen illegaal en langdurig op EBS bushaltes parkeerden en bleven staan. Dit mag niet meer gebeuren. Lijst Kras werkt aan een korte ( 1 á 2 jaar) en een lange termijn oplossing. Grote infrastructurele ingrepen zijn misschien niet nodig omdat de piek maar 6 weken duurt. We streven naar een veilige Julianaweg, die in de drukste tijd van het jaar, goed te berijden moet zijn.

De loswal
Dit is de weg die onder aan de dijk aan de haven ligt waarbij je onder de visafslag kunt komen. Sinds jaar en dag wordt die ontsierd door geparkeerd blik. Sinds afgelopen week zijn er duidelijke afspraken gemaakt. Er mag alleen geparkeerd worden door vergunninghouders en dat zijn de ondernemers op de beunen (op kenteken)en een paar vrije plaatsen nabij de ligplaatsen van de bruine vloot en de Volendammer kwakken. Tot slot nog een laad – en losplaats nabij de visafslag. Overige geparkeerde auto’s –dus niet vergunningshouders- worden zonder pardon door de BOA’s op de bon geslingerd, als zij daar gaan parkeren.

Er is nog veel te doen. Lijst KRAS zal u van alles op de hoogte houden, zoals u al die jaren van ons gewend bent. Het is u misschien wel opgevallen dat de andere politieke partijen ons voorbeeld volgen. Zo hoort u nog eens wat.

email: fractie@lijstkras.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn