Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!

VVDPvdA1
klik om te vergroten

Hoe diep kunnen politieke partijen zinken ?

De verkiezingen liggen inmiddels alweer enige maanden achter ons. De uitslag was voor sommige partijen desastreus. Bekomen van de klap zijn ze nog geenszins. Hadden de VVD (5), PVDA (4) en Groen Links (2) begin maart van dit jaar nog een meerderheid in de Raad van 11 tegen 10, nu hebben ze met z’n drieën samen maar één zetel meer dan alleen Lijst Kras. Dat is blijkbaar een onverteerbare maaltijd, maar om te proberen de kiezersgunst terug te winnen door leugens en bedenksels zal dit zich als een boemerang tegen hen keren.
Vorige week heeft u in de NIVO kunnen lezen hoe de VVD en de PvdA de “plannen van Lijst Kras” naar de prullenmand verwezen. We zouden sinds de verkiezingen 100% zijn omgedraaid en de door ons vóór de verkiezingen verfoeide plannen nu zelf gaan uitvoeren.
De VVD produceerde er zelf wat “mooie” plaatjes bij. Niets is minder waar zult u begrijpen.

Hoe staat het ervoor?

De nu achter ons liggende periode hebben de Raadsleden van Lijst Kras zich over heel veel zaken gebogen maar prioriteit had natuurlijk het Europaplein. We hebben zelfstandig een plan gemaakt en ook visueel vertaald dat nu in concept klaar is. Dit natuurlijk na bewoners en ondernemers gehoord te hebben. Op dit moment buigen ambtenaren van R.O. en Verkeer zich over de plannen om de juridische en technische haalbaarheid te onderzoeken en de kosten te berekenen. Dit moet op deze manier omdat wij u geen plannen kunnen voorschotelen die dan later helemaal niet kunnen. Twee weken geleden hebben wij de plannen gepresenteerd zoals het hoort aan onze coalitiepartners en die waren behoorlijk onder de indruk. Wij hebben ook adviezen meegekregen, waarvoor onze dank. Wij hopen na de zomer de concept plannen aan de bevolking, ondernemers en omwonenden te kunnen presenteren. Die plannen zijn in overeenstemming met onze opvattingen van vóór de verkiezingen! We kunnen het niet alle partijen helemaal naar de zin maken dat zult u begrijpen, maar we gaan ervan uit dat er voor alle partijen zoveel voordelen aan zitten dat iedereen in ieders belang akkoord gaat.

Pure verzinsels van de VVD en de PvdA

Dat deze partijen met deze onzin de Nivo hebben vervuild is echt onbegrijpelijk. Ze hadden kunnen weten dat ze op korte termijn volledig door de mand zullen vallen. Wij vragen van de lezers dan ook de artikelen van bovenstaande partijen uit de Nivo van vorige week te knippen en deze week die van ons. We horen vaak mensen vertwijfeld uitroepen: “wie moet je nou geloven?” Dat zal na de zomer blijken. We vermoeden dat de paar mensen uit Volendam die nog op de VVD en de PvdA gestemd hebben daar nu echt mee stoppen. We hopen dat u gerustgesteld bent en nieuwsgierig geworden, naar onze plannen en verwachten een volle bak in de Pius X bij de info avond over het nieuwe Europaplein.

De PvdA

De PvdA heeft het in zijn commentaar op Lijst Kras wel heel erg bont gemaakt. Zij melden in hun artikel van vorige week dat “de gemeente onlangs weer een pand heeft aangekocht in de Zeestraat”. Ze vragen zich af hoe het nu kan dat Lijst Kras weer een pand aankoopt ter voorbereiding van het megalomane nieuwe winkelhart, waar de PvdA en de VVD zo heel erg tegen zijn. De waarheid in deze is bizar. Dat pand is een half jaar geleden gekocht op voorstel van de vorige coalitie en vorige maand is afwikkeling van de koop gepubliceerd. Er is dus helemaal geen pand aangekocht na de verkiezingen van maart. Sterker nog de PvdA en de VVD hebben destijds voor de koop gestemd en Lijst Kras tegen. Kan het nog hypocrieter?

email: fractie@lijstkras.nl

p.s.
De door ons opgetekende feiten in dit artikel zijn allemaal officieel genotuleerd en kunt u opzoeken bij de Raadsbesluiten of opvragen bij de gemeente.

Facebook
Twitter
LinkedIn