CDA komt laat tot inkeer

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG
klik om te vergroten

De lokale CDA afdeling maakt zich nu al sterk voor de ingezetenen in onze gemeente met een beroep om toewijzing van koopwoningen of huurwoningen aan eigen inwoners in de Lange Weeren. Niemand minder dan Hugo de Jonge heeft daartoe de huisvestingswet op 13 september naar de kamer gestuurd die dat mogelijk maakt. Geweldig toch, die samenwerking van ons lokale CDA met de CDA minister Hugo. Hier hebben we tenminste wat aan.

Schijnheiligheid ten top

Laten we even terug in de tijd gaan. CDA zat ook in de vorige coalitie samen met Zeevangs Belang, VVD en Lijst KRAS. In de eerste 4 jaar ging het goed met die coalitie en is er veel van de grond gekomen. De laatste twee jaar volgden een ommezwaai. De wethouders Schutt (Zeevangs Belang) Runderkamp (VVD) en Tuijp (CDA) gingen hun eigen weg. Ze hebben wethouder Albert Koning, R.O. van Lijst KRAS aan de zijlijn gezet.

Vanaf dat moment had Lijst KRAS geen vertrouwen meer in het college. Wij wilden graag de hele Lange Weeren bebouwen om de vele woningzoekenden een kans op een huis te geven. CDA, Zeevangs Belang en de VVD wilde alleen bouwen op het stuk van Scholtens. (de helft van de Lange Weeren) Eerst 740 woningen en later zelfs 940! Gelukkig was de fractie van de VVD het met Lijst KRAS eens dat de hele Lange Weeren bebouwd diende te worden.

In de allerlaatste raadsvergadering van de vorige coalitie begin dit jaar, kwam het voorstel van het college om de knoop door te hakken en 940 huizen op alleen het gebied van Scholtens te bouwen en de rest van de grond ongebruikt te laten.
Lijst KRAS, VVD en Volendam 80 stemde tegen zodat de stemmen staakten. Het voorstel was daarmee afgewezen, waardoor Volendam 80 de draad nu weer op kan pakken.

Ommezwaai

Na de verkiezingen waarbij alle coalitiepartners zetels verloren, met name Lijst KRAS, zijn Zeevangs Belang en het CDA, de felste tegenstanders van bouwen in de hele Lange Weeren, meteen omgegaan! Als ze maar op het pluche mochten zitten dan kwam alles goed. Dat je water bij de wijn doet om mee te kunnen regeren is begrijpelijk. Echter dat je na jaren van besturen met een heel duidelijke mening zijnde niet bouwen in de gehele Lange Weeren binnen een dag omdraait; daar zijn allerlei termen voor. Gelukkig voor de woningzoekenden in onze gemeente gaan we dus nu bijna met z’n allen vóór bouwen in de hele Lange Weeren. Geweldig, dit is nu precies waar Lijst KRAS al die tijd voor gevochten heeft.

Wij zullen het zonder Hugo ook wel redden.

Facebook
Twitter
LinkedIn