Club en buurthuiswerk in Edam failliet

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

Jarenlang ongestraft wanbeleid en niemand wordt er slechter van …… behalve de burger dan!

Fiasco vanaf het eerste uur

In maart 2008 werd onder groot gejuich de totaal verbouwde Singel in gebruik genomen. De gemeente enkele miljoenen armer maar een gebouw waar het nu echt zou gaan gebeuren rijker. Een gemotiveerd team o.l.v. de heer Mul, zou daar eens wat moois van gaan maken. De vorige verbouwing van de Singel was nog niet eens afgeschreven. Al na een half jaar trok Lijst Kras aan de bel bij het college. Het pand viel alleen op door de doodse stilte en rust als was het een mortuarium.

Horende doof en ziende blind

In de eerste twee jaar probeerde Lijst Kras op allerlei manieren wethouder Kroon in beweging te krijgen. Vragen in de krant, schriftelijk aan het college en gewoon in de Raad. De wethouder gaf geen opening van zaken en sprak sussende woorden. Alles werd goed in de gaten gehouden. Lijst Kras hoefde zich geen zorgen te maken. Tot begin 2010 de Raad dan plotseling werd geïnformeerd dat de Singel het water financieel tot aan de lippen stond. Wat een verrassing! Daarvoor had zich al een heel proces afgespeeld tussen het college en het bestuur van de Singel dat meer subsidie wilde. De Raad werd hier volledig buitengelaten. Met besturen heeft dit allemaal heel weinig van doen.

Fusie met de Pius X ?

De afgelopen 1½ jaar werd er gezocht naar oplossingen. Diverse keren werd geopperd de Pius X daar een rol in te laten spelen, maar daar was geen beweging in te krijgen. Het afgelopen jaar, raakte de Singel bij de politiek volledig uit beeld. De dijk, de Broeckgouw, de aankoop van het HHNK en de speelplaatsen, lieten  het onderwerp moeiteloos op de onderste ladder van de politieke agenda zakken. De troosteloosheid in het om het gebouw nam nog verder toe, zodat zelfs de meest verstokte fans van de Singel het hoofd lieten hangen. Een wanprestatie van de bovenste plank van de betaalde medewerkers en het bestuur. Wat hebben zij in godsnaam de afgelopen 3½ jaar gedaan?

En nu?

Na weer een jaar radiostilte kregen de raadsleden afgelopen vrijdag (7 oktober) per email een bericht, dat de Singel ophoudt zelfstandig te bestaan. Toch een “fusie” met het CBW, waarbij de directeur van de Singel er tussen uit piept. Dit alles zonder dat de Raad ook maar één keer geïnformeerd is door het college hierover, laat staan geraadpleegd. Gedwongen fusies met regelingen kosten geld. Hoeveel geld, dat krijgt de Raad nog wel te horen. De Raad gaat over de financiën, maar dit zal ons wel linea recta door de strot geduwd worden, onder bedreiging van nog grotere verliezen. En Het CBW? Die moet nog bewijzen dat het zijn eigen broek kan ophouden. Lijst Kras houdt zijn hart vast en zal u blijven informeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn