De Lange Weeren – Plan Scholtens is van de baan!

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG
klik om te vergroten

De gemeenteraad kwam gisteravond bijeen om eindelijk een beslissing te nemen over de plannen voor de Lange Weeren. Er moest worden gestemd over het omstreden “plan Scholtens” waarbij er teveel woningen op slechts de helft van de Lange Weeren gebouwd zouden worden. Lijst KRAS is hier altijd duidelijk in geweest, er moet een totaalplan komen voor de gehele Lange Weeren waar beide projectontwikkelaars bij betrokken worden. Onze voormalige wethouder Albert Koning moest er zelfs voor opstappen omdat hij bij dit standpunt bleef, hij hield zijn rug recht. Zijn collega wethouders bleven “plan Scholtens” aan de raad opdringen.

Gedurende de avond bleken partijen als Zeevangs Belang, CDA en de PvdA kosten wat kost “plan Scholtens” te blijven steunen. Lijst KRAS heeft na overleg met de fracties van Volendam80 en de VVD gezamenlijk een motie ingediend om niet in te stemmen met deze plannen en het college op te roepen met een nieuwe totaalvisie en ontwikkelkader te komen. De motie bleef steken op de helft van de stemmen, maar de huidige plannen zijn uiteindelijk door de hele raad weggestemd.

Hoe nu verder?

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart zal de nieuwe raad en een nieuw college dit dossier weer moeten oppakken om alsnog met een totaal nieuw plan te komen. We hebben één kans om het goed te doen. Op deze manier krijgt Volendam de wijk die het verdient. Een mooie, betaalbare, groene wijk waarin onze startende jongeren een plaats kunnen vinden om te wonen, werken en recreëren. Overigens geldt voor uw stem op 16 maart ook; u heeft slechts één kans om de juiste keuze te maken in het stemhokje. Stem Lijst KRAS.

Facebook
Twitter
LinkedIn