Donderdag 5 november feestelijke opening van het Centrum voor Jeugd en gezin (CJG) in de Broeckgouw

IMG-20151030-WA0004 (2)
klik om te vergroten

Donderdag 5 november is het Centrum voor jeugd en (CJG) gezin in de Broeckgouw feestelijk geopend. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is er voor kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien. Alle ouders, kinderen, jongeren en professionals zijn welkom. Zie ook de website van cjgedamvolendam.nl

LijstKRAS is verheugd met de opening
Lijst Kras is blij dat het CJG donderdag 5 november haar deuren heeft geopend. Dit hoort echt thuis in een nieuwe woonwijk. We feliciteren de bewoners dan ook van harte met deze nieuwe aanwinst. Tegelijkertijd vinden wij het wel erg jammer, dat het zo lang geduurd heeft.

Twee jaar lang een leeg pand gehuurd voor € 150.000,-
Ruim na aanvang van de coalitie met CDA en VD|80 kwamen wij er achter dat er al een hele tijd een leeg pand gehuurd werd in het gebouw waar ook de VOMAR in zit. Twee jaar lang heeft de gemeente zowel huur moeten betalen aan het CJG gevestigd in het Oost Waterland ziekenhuis als aan Hoorne Vastgoed die een “ultra-casco” gebouw had opgeleverd. Dat was de verantwoordelijke wethouders (VD|80-Marisa Kees en CDA-Gina Kroon-Sombroek) niet opgevallen.

Toen we hoorden hoe de vork in de steel zat heeft LijstKRAS geëist om aan deze misstand een einde te maken en direct te gaan beginnen met het verbouwen en inrichten van het CJG. Dat lege gebouw heeft de gemeenschap de afgelopen twee jaar dus 150.000,- aan huur gekost, terwijl het nu pas in gebruik wordt genomen.

Lichtzinnig gebruik van gemeenschapsgeld is een doorn in het oog van LijstKRAS
Ook de verbouwing is door de “ultra casco” oplevering zeer duur uitgevallen, wel een half miljoen euro. Het blijft overigens gewoon een huurpand. Dit geblunder mag niet meer voorkomen. LijstKRAS is voor het verantwoord besteden van UW geld.

Facebook
Twitter
LinkedIn