Eindelijk! Het Europaplein wordt komende zondag officieel geopend

logo21
klik om te vergroten

Na vele jaren overleg met betrokkenen, voorbereiding en uitvoering, wordt het Europaplein komende zondag officieel geopend door burgemeester Lieke Sievers. Hoewel het plein nog niet helemaal af is -de bomen moeten nog geplaatst worden en de kinderziektes verholpen- ziet het er reeds prachtig uit. LijstKRAS heeft jaren gestreden om het plein, zonder een parkeergarage er onder voor honderden auto’s, zo te krijgen. Er zijn momenten geweest dat LijstKRAS er helemaal alleen voorstond. Het grote vertrouwen dat de bevolking bij de verkiezingen eind 2015 gaf door LijstKRAS voor de tweede achtereenvolgende keer aan 6 zetels te helpen heeft de doorslag gegeven. Daarna kon niemand meer om LijstKRAS heen. LijstKRAS heeft samen met z’n coalitiepartners CDA, Zeevangs Belang en de VVD al veel bereikt. De gemeente heeft overigens weinig ruchtbaarheid gegeven aan deze officiële opening wat ons sterk verbaast, vandaar dat LijstKRAS het bij deze doet.

Droktemakers festival

De naam die al vele weken rondzingt voor zondag de 22ste september is Droktemakers Festival in het kader van het 100-jarig bestaan van onze fanfare. Een fantastische prestatie om na 100 jaar het korps nog steeds in volle bloei te zien. Een korps dat alle waardering verdient. De fanfare heeft ook een groot aandeel geleverd in het organiseren van deze zondag die ongetwijfeld vele mensen zal trekken met zo’n gevarieerd programma. Zie elders in dit blad. Navraag bij de gemeente heeft opgeleverd dat de start van het Droktemakers festival tevens de officiële opening zal zijn van het Europaplein. We zien er naar uit.

Hoe verder met het Europaplein?

Wanneer de bomen zijn geplaats en de laatste verbeteringen plaats hebben gevonden begint het pas echt voor het Europaplein. Het plein wordt niet vanzelf een succes. De gemeente en de ondernemers moeten de handen ineenslaan in deze. Aanvragen om een terras te mogen exploiteren worden onder voorwaarden door de gemeente gehonoreerd. Huizen rond het Europaplein mogen verbouwd worden tot winkeltjes na vergunning toekenning en tot slot kunnen er talloze initiatieven genomen worden om grote en kleine evenementen te organiseren op het plein. We hebben al een prachtige kermis gehad op het nieuwe plein en dat smaakt absoluut naar meer. Te beginnen met een grandioze opening. Het moet een centrum worden waar ook onze eigen inwoners graag naar toe gaan.

Komt allen komende zondag naar de opening van ons eigen prachtige centrum met vooral veel mooie muziek van verenigingen uit onze hele gemeente en ver daarbuiten!

email: fractie@lijstkras.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn