Fractie Kras roepende, maar niet in de woestijn…(2)

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

In de laatste raadsvergadering (25 juni) werd er vrij onverwachts een motie ingediend door het CDA en de VVD om – bij wijze van proef – de Haven autovrij te maken van 11.00 tot 21.00 en het Zuideinde tot 16.00. Na 16.00 moet dan het verkeer via het Zuideinde onderlangs afgevoerd worden. Deze motie heeft nogal tot emotionele reacties geleid bij vooral de bewoners van het Zuideinde. Zij zien hierin een voorbode van het aanleggen van een nieuwe (auto) weg onderlangs het Zuideinde. Fractie Kras wil van dit laatste niets weten! Fractie Kras heeft héél duidelijk in de raad en de in de pers al vele malen verkondigd dat zij een autovrij Zuideinde wil zonder een extra nieuwe (auto)weg onderaan het Zuideinde. De toeristen moeten gewoon parkeren bij het Marinapark, Amvo-terrein of de parkeerplaats aan de Parallelweg.

Fractie Kras heeft vóór de motie gestemd omdat zal blijken uit de proef – die overigens veel voorbereiding behoeft en daarom misschien niet eens uitgevoerd kan worden – dat een autovrije dijk van het Marinapark tot aan café de Boer, zeer goed zal bevallen bij vrijwel iedereen, maar de afvoer van het verkeer onderlangs het Zuideinde absoluut niet. Conclusie:  géén toeristisch verkeer meer op dat stuk van de dijk van 11.00 tot 21.00!

VVD en CDA snode plannen?

Vele bewoners beweren dat de VVD en het CDA juist willen bereiken dat er wél een (auto)weg wordt aangelegd onderlangs het Zuideinde om dat terrein goed bereikbaar te houden voor allerlei andere bouwplannen die zij koesteren om en nabij het Slobbeland. Fractie Kras zal hieraan absoluut geen medewerking verlenen. Fractie Kras heeft géén dubbele agenda en speelt geen sluwe politieke steekspelletjes. Hierbij daagt fractie Kras de VVD en het CDA uit hun ware gezicht te tonen in een stevig artikel nu of na de vakantie. Wat willen deze partijen precies met het Zuideinde en het Slobbeland en omgeving (en ook waarom en tot wiens voordeel?) en streven zij naar een (auto)weg onderlangs het Zuideinde, ja of nee! Als zij niet reageren (en zij lezen dit artikel absoluut), dan ga ik er met de Zuideinde bewoners vanuit, dat zij wolven in schaapskleren zijn en de kluit belazeren!

Geen huisvesting in de HHNK

In deze zelfde raadsvergadering kwam het wel of niet aankopen van de gebouwen van het HHNK aan de orde, voor de huisvesting van ambtenaren. Fractie Kras heeft zich na bezichtiging van deze gebouwen sterk tegen de aankoop van deze gebouwen gekeerd. Zij zijn ongeschikt om ruim 90 ambtenaren aan geschikte huisvesting te helpen. Daarbij is die optie nog duurder dan nieuwbouw. De stemming over dit onderwerp werd nog heel spannend. In mei tekende zich nog een meerderheid af van 12 tegen 9 tégen aankoop van de gebouwen. In de beslissende raad van juni werd het uiteindelijk 11 tegen 10. De fractie van Groen Links, in mei nog fel tegen de aankoop, stemde in juni gewoon vóór de aankoop! De argumenten zijn in die maand echt niet veranderd. Snapt u het nog? Uiteindelijk stemde CDA, Volendam 80 en fractie Kras tegen de aankoop. De stem van fractie Kras was in deze dus beslissend om een huisvestingsramp te voorkomen.

Fractie Kras

Facebook
Twitter
LinkedIn