Grijs van de dijk

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

Verkeer wordt op de dijk gehouden door “stille” krachten

Een half jaar geleden sprak Lijst Kras de voorzichtige hoop uit dat het eindelijk goed zou kunnen komen op de dijk. De parkeerplaats aan de Parallelweg is aangelegd, zodat eindelijk bussen en auto’s daar zouden kunnen parkeren. Met de ondernemers zou zijn afgesproken dat die op vrijwillige basis het busverkeer meer zouden laten parkeren op dit keurig nette parkeerterrein, 300 meter van Spaander af. De Haven en de loswal zouden autovrij worden en op het Zuideinde geen toeristen en ritjesrijders meer, alleen klanten en leveranciers tot een maximum van 36 auto’s. Op zondag alleen nog maar vergunninghouders. Tot slot voor de fietsers nog een eigen parkeerplaats onder aan de Haven. Lijst Kras was en is nog steeds fel gekant tegen het door het college (Volendam 80/PvdA/CDA doorgedrukte voorstel om voor minimaal € 400.000,-  een kolossaal tijdelijk afritje aan te leggen bij “Wullempie”. Nog weer eens op kosten van de burger, die heeft toch geld zat.

Stand van zaken Noordeinde

U heeft het twee weken geleden al kunnen lezen in dit blad. Op het Noordeinde is de situatie nog steeds bedroevend en in feite nog achteruit gegaan. Het nieuwe parkeerterrein wordt nauwelijks gebruikt en het vernieuwde wegdek van het Noordeinde is alweer stuk gereden. Helemaal bont is het met de bussen waarvan een aantal 4 X over de dijk gaan waarvan 2 X leeg. Dit probleem dat al zo lang speelt en dat al zoveel wethouders zouden gaan oplossen, bestaat nog steeds. Spaander lacht de dijkbewoners, de politiek en de rest van de bevolking gewoon recht in het gezicht uit. We kunnen de pot op met ons gratis aangelegde parkeerterrein achter de Parallelweg. Ze weigeren gewoon daar ook maar één bus op te zetten. Uitgezonderd dan de bussen die hun “vrachtje”  afzetten bij het volle parkeerterrein van Spaander en dan leeg naar het gratis parkeerterrein rijden en daarna weer leeg terug om de mensen op te halen. Gaat het college daar nou eindelijk eens wat aan doen?

Stand van zaken Zuideinde/Haven

Op het Zuideinde is het rustiger geworden. Borden met uitsluitend bestemmingsverkeer hebben effect. Voor de rest zijn allerlei (elektronische) voorzieningen nog steeds niet aangebracht. De loswal staat continu vol geparkeerd met auto’s en een parkeervoorziening voor fietsers ontbreekt. Wethouder Luyckx (PvdA) heeft er het volste vertrouwen in dat vóór het volgende toeristenseizoen bovenstaande zaken zijn aangepakt. Er waren tegenslagen met de nutsbedrijven en nog protesten van een bewoner. Hij zal zich 100% inzetten beloofde hij in een bijeenkomst met Lijst Kras om alle bovengenoemde zaken voor altijd op te lossen. Wij van Lijst Kras kunnen niets anders doen dan hopen dat e.e.a. bewaarheid wordt. We zijn niet boos als u er nog even niet in gelooft.

Facebook
Twitter
LinkedIn