Interview met Henk Bond

lijstkrasgroep - kopie (2)
klik om te vergroten

 

Wie ben jij?
Ik ben Henk Bond. 56 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen.

Waarom ben jij in de politiek gegaan?
Aanvankelijk kwam dit door mijn vriend Kick Maurer (nr.2 lijstKRAS). Hij vertelde mij vaak over de partij en hoe belangrijk het is om je stem te laten horen, iets wat ik zelf ook belangrijk vind. Het gaat niet om kritiek spuien, maar zelf actief bezig zijn. Dus mijn interesse was gewekt.

Na verloop van tijd heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en heb aangeven dat ik graag een aantal fractievergaderingen zou willen bijwonen als toehoorder om te zien of “Lijst KRAS” ook wat voor mij zou zijn. Gelijk bij binnenkomst op de eerste vergadering werd mijn interesse getrokken door een grote groep van zeer gedreven mensen die daarbij een zeer gedreven politiek voerden. Een politiek die mij zeker aanspreekt, namelijk het laten horen van een kritische noot op de in mijn ogen al veel te lang zittende gevestigde partijen die te veel met zichzelf bezig zijn. De partijen die in mijn ogen vaak onjuiste beslissingen nemen waardoor er met geld wordt gesmeten.

Wat is je opleiding en werkachtergrond?

Ik ben net als de meeste Volendammers van hele gewone komaf. Geboren in een arbeidersgezin die ik mee heb geholpen draaiende te houden door na de LTS in Edam een baan als metselaar te nemen. Uiteindelijk ben ik na jaren in de bouw en vele avondstudies op kantoor bij een groot Volendammer bouwbedrijf terecht gekomen als projectbegeleider van metselwerken. Na verloop van tijd begon het toch weer te kriebelen en ben ik samen met een collega een bouwbedrijf begonnen. Tot op heden doe ik dit nog steeds, zij het in afgeslankte vorm.

Wat zijn je politieke ambities?

Echte politiek ambities heb ik niet. Het is voor mij niet nodig om raadslid te worden, maar wil graag mee praten/beslissen over zaken die in mijn ogen belangrijk zijn voor onze gemeente en de Volendammers. Met Volendammers bedoel ik uitdrukkelijk de jeugd. De beslissingen die momenteel genomen moeten worden over de jeugd zijn zeer belangrijk voor de toekomst van deze groep en van Volendam zelf en verdienen veel aandacht.

Facebook
Twitter
LinkedIn