Interview nr. 5 Lijst Kras: Lianne Bond

IMG_1705
klik om te vergroten

In de aanloop van de verkiezingen kunt u elke week kennis maken met één van de fractieleden van LijstKRAS. Deze week:

Lianne Bond

Lianne (23) is een vrolijke meid. Ze houdt van lezen en hardlopen en met passie vertelt ze over haar werk als zelfstandig verloskundige in Amsterdam-Noord. Als ik haar vraag naar moeilijke bevallingen komt het gesprek op haar stageperiode in Uganda. Hier maakte ze heftige dingen mee. ‘Ze hebben daar geen couveuse en in de hele kliniek was maar één dokter aanwezig, dus je begrijpt wel hoe het dan zit met de kindersterfte. Ik deed daar dingen die je normaal overlaat aan de gyneacoloog.’ Naast haar baan zet Lianne zich sinds een jaar actief in voor LijstKRAS.

‘Ik ben wel iemand die van een pittige discussie houdt.’

Ze was nooit erg bezig met politiek, maar via haar vader (Piet Bond) en haar ome Loek (Kras) kreeg ze veel mee over de ontwikkelingen in de gemeente. ‘Grote zaken waar de gemiddelde Volendammer niet eens van op de hoogte is, maar die wel grote impact hebben.’ Daar wilde Lianne graag meer mee te maken hebben. Waarom? ‘Ik ben wel iemand die van een pittige discussie houdt’.

Waarom Lijst KRAS?

Ik ben er natuurlijk een beetje in gerold. Maar het is wel zo dat ik me goed kan vinden in de standpunten van de partij. Als ik er niet achter had gestaan, was ik er niet aan begonnen. Wat ik goed vind aan LijstKRAS is dat de partij altijd de belangen van de burger wil behartigen. Je weet wat je aan ons hebt. Het is duidelijk waar we voor staan en we houden ons daaraan.

Waar zou jij je graag voor willen inzetten?

Ik vind het Dorpshart een erg interessant item. Ik vind dat er aan veel meer inwoners moet worden gevraagd wat zij nu eigenlijk willen. Bijvoorbeeld: willen jullie meer winkels of juist niet? Nu hebben de partijen daar wel allerlei ideeën over, maar het is ook belangrijk om te peilen wat de burgers ervan vinden. Het is een groot onderwerp dat grote veranderingen teweeg gaat brengen. Het is belangrijk om burgers te betrekken bij zulke belangrijke beslissingen.
Wij denken dat mensen niet nog meer winkels willen in Volendam. Al helemaal niet nu er zoveel leegstand is. Het argument voor een uitbreiding van winkelruimte was dat mensen dan niet meer naar bijvoorbeeld Amsterdam of Purmerend zullen gaan om daar te winkelen. Persoonlijk denk ik dat veel mensen het juist leuk vinden om af en toe naar een andere stad te gaan om te shoppen.

‘Wij denken dat de mensen niet nog meer winkels willen in Volendam.’

 Hoe is het als enige vrouw in de partij?

Dat is erg leuk! Ik ben niet alleen de enige vrouw, ik ben ook één van de jongeren. Vaak heb ik net even een andere kijk op de dingen. Ik vind het belangrijk dat ook de jongeren in deze gemeente interesse gaan krijgen in de politiek. Zij hebben hun eigen specifieke wensen en behoeften en hebben een klankbord nodig. Ik ga er van uit dat zij sneller naar iemand stappen die in dezelfde leeftijdsklasse zit. Dat wordt mijn grootste uitdaging de komende jaren.

Facebook
Twitter
LinkedIn