Interview Sander de Jong, Lijst KRAS nummer 15

IMG_2230
klik om te vergroten

Ik ben Sander de Jong, 40 jaar oud, getrouwd met Martine en vader van Kirsten. HTS-autotechniek als technische achtergrond/studie.
Geboren en getogen in Edam en sinds 2008 woonachtig in Oosthuizen. In het dagelijkse leven ben ik mede-eigenaar van Branding New, een Internetbedrijf aan de Julianaweg in Volendam (boven Sani-Dump) dat met de meest hoogwaardige software zorgt voor online vindbaarheid en daarbij maken wij ook wél vindbare websites.

Sinds dit voorjaar heb ik mij beschikbaar gesteld voor Lijst KRAS als zijnde steunend lid
als het om kwesties uit de Zeevang gaat.

Waarom politiek betrokken?

De reden waarom ik mij beschikbaar stel voor Lijst KRAS is dat deze partij, hoe rechtvaardig en betrokken ze ook zijn, nooit in staat kan zijn om de wensen en behoeften van alle 7 dorpsraden van Zeevang goed te kunnen beoordelen. De meeste politieke partijen hebben al een zetel in de gemeenteraad van Zeevang, en dus zijn ze al bekend met de problematiek en kunnen gemakkelijker hoor-en-wederhoor toepassen. Ik vind dat Zeevang zeker vertegenwoordigd moet zijn in het bestuur van de nieuwe gemeente Edam-Volendam en de fractie van Lijst KRAS bevestigt en bekrachtigt dat.

Wat is in jouw ogen belangrijk voor Zeevang?

Zoals gezegd, voor een helder beeld met betrekking tot belangrijke besluiten moet Zeevang een bestuursvertegenwoordiging hebben. De 7 dorpsraden in Zeevang communiceren goed met elkaar en zijn in staat om via een trechtervormig proces met 1 stem hun argumentatie over het voetlicht te krijgen. Dan is een juiste interpretatie nog steeds nodig en zeer belangrijk.
Als je geen concreet inzicht hebt kun je immers geen goede besluiten nemen. Bovendien kunnen de raadsleden van Lijst KRAS niet álle dorpsraad vergaderingen afgaan en met alle betrokkenen spreken. Dan komen ze werkelijk nooit meer thuis… Uiteraard kan dit wel m.b.t. de belangrijkste issues maar de werkelijke kennis en achtergrond liggen toch echt in de Zeevang. Concreet begrip in de breedste zin en communicatie zijn dus de belangrijkste woorden hier.

Waarom Lijst KRAS?

Vanwege de rechtvaardigheid en openheid. Dit zijn voor mij zeer belangrijke waarden en bij deze partij worden er geen ‘spelletjes gespeeld’. Dit blijkt ook uit hun eerlijkheid en houding m.b.t. Zeevang.
Mijn advies is dan ook: stem aanstaande 18 november op Lijst KRAS!

Facebook
Twitter
LinkedIn