Het is gelukt ! Het WoZoCo (woon-zorgcomplex) gaat er komen

o1160831 straatnamen en huisnummers - JPG website(1)
klik om te vergroten

Vorige week heeft iedereen het kunnen lezen in de Nivo en de Stadskrant; de kogel is door de kerk, de samenwerkingsovereenkomst (SOK) tussen 4 partijen is getekend; het WoZoCo gaat er komen.
LijstKRAS vindt het toch wel even de moeite om daar bij stil te staan. Hier is maar liefst 15 jaar aan gewerkt vanaf 2003. Allerlei colleges hebben er de afgelopen jaren met hart en ziel aan gewerkt en terecht. Het WoZoCo wordt een waardevolle voorziening voor ouderen met en zonder zorgbehoeften en dat niet alleen. Aan de schrijnende situaties die zich hebben voorgedaan dat mensen zorgbehoevend werden en dan ook nog gescheiden werden van hun partner, komt nu een eind. Dat was een dubbel drama.

Waarom zo lang?
U moet begrijpen dat zo’n proces heel complex is. Talrijke moeilijkheden moeten overwonnen worden en diverse partijen zijn er betrokken. Ook spelen er grote financiële belangen met daarbij de vraag wie betaalt wat zelf en wat gezamenlijk? Last but not least speelt de landelijke overheid nog een grote rol. De spelregels worden voortdurend veranderd, terwijl ook de maatschappelijke ontwikkelingen en behoeften veranderen. Dat de overeenkomst getekend is door maar liefst 4 partijen (gemeente, woningbouwverenigingen de Vooruitgang, de Wooncompagnie en de zorgcirkel) die dit project gezamenlijk van de grond moeten krijgen, is dan ook geweldig.

Een fantastische en noodzakelijke voorziening
Het WoZoCo is een unieke en broodnodige voorziening voor onze gemeente. Het is een complex met vele faciliteiten, waaronder op iedere etage een “buurtkamer” en nog een grote wijk-ontmoetingsruimte. Dat oudere echtparen waarvan één van de partners (zware) zorg nodig heeft en de andere gewoon op loopafstand kan blijven wonen is een groot goed. Verder hebben deze 4 partijen bedacht om wonen en zorg financieel te scheiden, zodat toekomstige veranderingen die het Rijk wil doorvoeren, minder invloed hebben op dit complex. LijstKRAS wil de hele gemeente feliciteren met het voornemen van deze 4 partijen om het WoZoCo van de grond te tillen en zeker ook de coalitie, waar de wethouders van LijstKRAS en het CDA eendrachtig hebben samengewerkt om deze mijlpaal te bereiken. Proficiat.

email: fractie@lijstkras.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn