Lijst Kras denkt vooruit

hhnk
klik om te vergroten


Onafhankelijk onderzoeksbureau: HHNK ongeschikt voor huisvesting ambtenaren.
In de laatste raadsvergadering van 22 november 2012 presenteerde een onderzoeksbureau zijn rapport van bevindingen aan de Raad m.b.t. panden voor huisvesting van ambtenaren.

Alle mogelijke panden waren onder de loep genomen en tenslotte waren er drie geselecteerd die er al voor gebruikt worden of in aanmerking zouden kunnen komen: De HHNK (voormalige panden van het Hoogheemraadschap aan de Schepenmakersdijk in 2011 aangekocht voor bijna 4 miljoen euro), het huidige Stadskantoor en het pand aan de Mgr. Veermanlaan  van Openbare Werken. De conclusies sloegen als een bom bij de VVD, PvdA en GroenLinks) die het HHNK persé voor veel geld wilde aanschaffen en nog wel voor het huisvesten van ambtenaren. Zij wilden nauwelijks reageren en gaan eerst in overleg met hun achterban.

 

Achteraf……….

Lijst Kras heeft hiervoor al vanaf begin 2009 voor gewaarschuwd. Tientallen artikelen zijn hier aan gewijd. Vlak voor de verkiezingen van 2010 heeft Lijst Kras nog een aantal keer uitgebreid beargumenteerd  waarom de panden van het HHNK niet geschikt waren en zijn voor huisvesting van ambtenaren. De meeste artikelen hieromtrent zijn voor de geïnteresseerden terug te vinden op onze website. Een groot deel van de inwoners van Edam-Volendam vonden o.a. zaken als de aankoop van het HHNK, een auto- en bus luwe dijk en gezonde financiën of niet belangrijk genoeg of men realiseerde zich gewoonweg niet wat welke partij nou wilde in deze gemeente. Heel veel stemmen gingen naar de VVD (5 zetels) de PvdA (4 zetels) en groen Links (2 zetels). Deze partijen hebben samen dus 11 zetels en dat is een meerderheid in de Raad van Edam-Volendam (21 zetels) en dus moesten deze panden aangekocht worden voor huisvesting van ambtenaren en terwijl ze daar niet geschikt voor zijn! Alles kan concludeerde het onderzoeksbureau, maar wie zit er nou te wachten op interne aanpassingen van het HHNK voor miljoenen? Voor het onderzoeksbureau was het duidelijk: Alleen al gezien de kosten voor aanpassingen zijn de panden niet geschikt voor de huisvesting van ambtenaren. Daarbij zouden zaken als parkeerproblematiek overigens ook niet opgelost zijn.

 

Prachtige panden

Wie de panden ziet aan de Schepenmakersdijk kan niet anders dan zijn of haar bewondering ervoor uitspreken. Ze zien er prachtig uit en dat straalt af op de hele omgeving. Lijst Kras hoopt dat de Raad vanaf nu eensgezind gaat kijken, wat we wel kunnen gaan doen met de panden. Deels verhuren maar nog beter verkopen zijn de opties. Een meerderheid van de Raad wil de vergaderzaal behouden. Die zaal is ook mooi en geschikt, maar als er een koper zou komen voor alle panden van het HHNK in zijn geheel wil kopen, dan vindt Lijst Kras dat we die kans niet moeten laten schieten.

   

 

Facebook
Twitter
LinkedIn