Lijst Kras vóór het behoud van de panden van het HHNK

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

Het is weer verkiezingstijd. Allerlei geruchten worden de ether in geslingerd om kiezers te winnen al dan niet met loze beloften en/of om andere partijen negatief neer te zetten. Lijst Kras doet daar niet aan mee. Lijst Kras wil 4 jaar lang het algemeen belang van Edam-Volendam dienen. Dat doen wij door via structurele publicaties de inwoners op de hoogte te houden van wat er zich in de gemeentelijke arena afspeelt, zodat u naderhand niet voor verrassingen komt te staan. Het is vrij normaal dat u het daar niet altijd mee eens bent, maar u weet wat u aan ons heeft.

 

Duidelijke standpunten óók vlak voor de verkiezingen.

Wij houden van duidelijke standpunten die we goed motiveren. Wij willen o.a.

 

  • Eindelijk oplossingen voor de parkeerproblemen in onze gemeente
  • Betaalbaar bouwen voor de jeugd
  • Rekening houden met behoeften en wensen van senioren
  • Aanpak van diverse verslavingen onder de jeugd
  • Winkelbestand in Edam bevorderen en in Volendam in stand houden
  • Inzetten op wijksteunpunten
  • Bewaken van de financiën, zodat wij een financieel gezonde gemeente blijven en …

 

ons inzetten voor het behoud van de panden van het HHNK,  alleen niet aankopen voor het huisvesten van ambtenaren!

Lijst Kras vindt die panden niet de beste oplossing voor de huisvesting van ons ambtenarencorps voor de komende periode. De laatste werknemers vertrekken binnenkort uit deze panden naar een nieuw kantoorpand. Natuurlijk kan er nog wel in gewerkt worden, maar voor modern, efficiënt gebruiksgemak tegen lage kosten, zijn de panden verre van ideaal. Aanpassen naar behoefte kan ook al niet gezien de monumentale status van deze gebouwengroep. De gemeente kan niet als speculant gaan optreden en voor vele miljoenen gaan investeren in deze en andere historische panden die in de (nabije) toekomst misschien vrij gaan komen. Dat is gewoon financieel onverantwoord.

Prachtige bouwwerken

Van buiten zijn de gebouwen een plaatje. Statig, historisch, met mooie authentieke kenmerken. Iedereen die ze van binnen ziet zal ook gegrepen worden door hun schoonheid. Statige kamers, met hoge gewelven; smalle gangetjes met wenteltrappetjes; scheven wanden en vloeren. Maar verder ook kleine kamertjes, met dikke buizen langs de muren (voor draden, want er mag niet in de muur geboord worden) een hele onpraktische donkere zolder en bijgebouwen die moeilijk benut kunnen worden.

Oplossing?

Lijst Kras wil ook absoluut dat de panden behouden blijven in een zo origineel mogelijke staat. Alle ideeën daarvoor zijn welkom. We zullen verregaande medewerking verlenen aan alle initiatieven, die mensen nemen, om tot behoud van de panden te komen. Meer kunnen we u in dit stadium niet toe zeggen. De gemeente Edam-Volendam voor miljoenen in de schuld steken en met een gigantische jaarlijkse kostenpost op zadelen, zonder te weten hoe het verder afloopt, is voor ons een brug te ver. Alle eventuele aantijgingen dat wij om andere redenen tegen aankoop van de panden zouden zijn, werpen wij verre van ons.

Andere partijen

Het zou andere partijen sieren om eens wat energie te stoppen in het bedenken van alternatieve oplossingen voor de panden van het HHNK, i.p.v. alleen maar te roepen dat die panden gekocht moeten worden ondanks alle financiële consequenties. Daar vinden wij een  “luchtje” aan zitten.

 

Maak u samen met Lijst Kras sterk voor het behoud van de gebouwen van de HHNK

Facebook
Twitter
LinkedIn