Lijst Kras vormt coalitie met VD’80 en het CDA

lkvd80cda
klik om te vergroten

Het is inmiddels twee weken na de verkiezingen. De uitslag is bij velen als een bom ingeslagen en heeft ook de hoog gespannen verwachtingen van Lijst KRAS zelf ruim overtroffen. Wij hoopten natuurlijk dat we behoorlijk zouden groeien en hebben alles uit de kast gehaald om de kiezer ervan te overtuigen dat Lijst KRAS een goede keus was en is. Dit voelt na 4 jaar hard werken als een warm bad. Wij gaan met een hele fijne ploeg mensen keihard aan de slag gaan voor u en zijn trouwens al volop bezig. Wij zullen u blijven informeren zoals u van ons gewend bent. Binnen één week is er een coalitie gesmeed en een coalitie programma opgesteld. Morgen worden de wethouders geïnstalleerd, waaronder natuurlijk Wim Rijkenberg namens Lijst  KRAS. Die wordt in de Raad gesteund door maar liefst 6 eigen mensen en dan nog eens 8 vanuit de coalitiepartijen. We gaan ervoor. Dienstbaarheid aan burgers en bedrijven staat nummer één bij Lijst KRAS, hoewel we het niet altijd iedereen naar de zin kunnen maken. We zullen in ieder geval onze beslissingen goed onderbouwen en pijnpunten zoveel mogelijk proberen weg  te nemen of kleiner te maken.

 

Waarom de keuze voor deze coalitie?

Er zijn mensen, ook stemmers op Lijst KRAS, die zich afvragen waarom we zonder dralen voor deze coalitie gekozen hebben. Ze willen een frisse wind. U kunt er vanuit gaan dat Lijst KRAS die frisse wind is. Wij gaan om verschillende redenen het avontuur met het CDA en VD’80 aan.  Het afgelopen jaar tot aan de verkiezingen toe, hebben zich twee blokken gevormd in de Raad van Edam-Volendam. Aan de ene kant VD’80, het CDA en Lijst KRAS en aan de andere kant de VVD, PvdA en Groen Links,  met als inzet het in gebruik nemen van het HHNK-complex in Edam. In zeker 10 artikelen heeft u kunnen lezen waarom Lijst KRAS daar grote bezwaren tegen heeft. De tegenstelling heeft er tenslotte voor gezorgd dat uiteindelijk het hele college is weggestuurd; wethouder Kroon en Kes zelfs vlak voor de verkiezingen. Dat kan echt niet.

Een andere reden is dat er zeer belangrijke dossiers op tafel liggen waarmee we de komende 1 ½  jaar mee aan de slag moeten. Daarna hebben we namelijk weer verkiezingen. Denk daarbij aan de Broeckgouw en het hele sociale domein, de zorg en transities (overheveling van jeugdzorg, Baanstede etc. van het Rijk naar de gemeente) en de fusie met Zeevang. Wethouder Kes en Kroon, hebben op bovengenoemde dossiers hun sporen verdiend en die expertise, gecombineerd met de economische kennis en managementervaring van onze eigen wethouder Wim Rijkenberg zorgt voor een sterk bestuur dat de komende problematiek capabel tegemoet kan treden. Ervaring was dus een zeer bewuste keuze.

En Edam dan?     

Geroddel alom. “Dit zijn Volendammer partijen en ze hebben geen ‘Edamse’ punten!” Wij gaan heus niet één straat in Edam opknappen en dan drie in Volendam. We gaan niet goed onderhoud plegen en dan slecht onderhoud in Edam. We steunen niet alleen de “Volendamse” sportverenigingen, maar die van de hele gemeente. Als we de financiën op orde brengen profiteert Edam daar 100% van mee. Denk bijv. maar aan kademuren, bruggen, sluizen en monumenten. Daar is allemaal veel geld voor nodig. Wij gaan voor de HELE gemeente en mochten sommige specifiek “Edamse” onderwerpen vergeten zijn dan kan de oppositie ons daar aan herinneren. Dit wordt een transparant en constructief college. Lijst KRAS gaat zich o.a. met  zaken bezig houden als het Dorpshart, verkeer en vervoer, economie en toerisme en een servicegericht ambtenarenapparaat.  Wij staan altijd open voor suggesties.

Cor Keijzer nr. 4 op de lijst, heeft na uitvoerig en lang beraad met het bestuur van Lijst KRAS, zijn plaats afgestaan aan Kick Maurer. Cor die net zijn visgroothandel heeft verbouwd, kan op dit moment, tot zijn zeer grote spijt niet genoeg tijd vrij maken om het toch wel intensieve raadswerk op zich te nemen. Hij blijft volop betrokken bij Lijst KRAS in het bestuur, de steunfractie en als aanspreekpunt voor de ondernemers.

Facebook
Twitter
LinkedIn