Machtsspel Volendam 80 en het CDA (3)

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

Morgen is het dan zover. Dan zal in de openbare raad van 26 maart, ruim een jaar na de eerste behandeling in de raad, het oordeel geveld worden, zowel over de extra verdieping die de bewoners in de Blauwe Baai willen realiseren als de dakopbouw die zo broodnodig is voor de bewoners van de Brederodestraat

Diverse presentaties van voor – en tegenstanders zijn al gehouden in de raadszaal, waarbij complete zonnestudies werden gepresenteerd. Voor fractie Kras is het al een tijdje duidelijk. De gewenste verbouwingen passen geheel in het straatbeeld en het is dan ook niet meer dan redelijk om hiervoor toestemming te geven. Het leefgenot van omwonenden wordt niet in ernstige mate geschaad.

 

Wat vooraf ging

In december 2008 stond dit onderwerp – het al dan niet toestaan van bebouwing in de Blauwe Baai en de Brederodestraat –  ook al op de agenda maar dan van het Raadsplein (de bespreking die voorafgaat aan de Raadsvergadering).  De wethouder ruimtelijke ordening Marisa Kes wilde weten van de raad wat zij ervan vond, vóórdat zij het bestemmingsplan Nieuw Volendam definitief in elkaar zette. Een overgrote meerderheid inclusief haar eigen partij Volendam 80 was vóór de  extra verdieping voor de woningen van de Blauwe Baai. Volendam 80 was net als zijn wethouder tégen een dakopbouw voor de woningen van de Brederodestraat  Een aantal partijen waaronder coalitiepartij CDA (zit samen met o.a. Volendam 80 in het college) wilde geen oordeel geven. Zij willen duidelijk beleid voor iedereen en verder wilden ze niet gaan.

Op de agenda voor 26 maart staat nu plotseling in het advies van het college aan de raad: géén bebouwing toestaan voor zowel Blauwe Baai als voor de Brederodestraat!! Dit terwijl Volendam 80 samen met een grote meerderheid van de raad 4 maanden geleden nog voorstander was van het toestaan van bebouwing, in ieder geval bij de Blauwe Baai. Fractie Kras is zéér nieuwsgierig naar het stemgedrag morgen!

 

Beeldkwaliteit Gouwwijk     

Wethouder Kes is stapel op beeldkwaliteit. Kost wat kost wil zij dat realiseren. Haar grote project waar zij dat persé van de grond wil krijgen is de Gouwwijk. Er zijn huizen getekend compleet met tuinmuurtjes en dakkapel, zodat de bewoners niets meer te wensen over zouden hebben en de gerealiseerde  beeldkwaliteit tot in lengte van jaren in stand zou blijven. Alle huizen zijn voorzien van prachtige lappen gras. Rijdt u er maar eens heen en bestudeer de prachtige plaat – op de kruising bij sporthal de Seinpaal – met daarop afgebeeld de toekomstige Gouwwijk. Het oogt ruim en groen, met een geweldige beeldkwaliteit. De huizen hadden echter géén schuur in het bestek zoals fractie Kras twee weken geleden al schreef. Snapt u het al? Naast grote schuren in diverse afmetingen, zijn ook nu al aanbouwen in de maak en dus is de zo gewenste beeldkwaliteit bij oplevering van de wijk al verloren!!

We geloven niet dat de toekomstige bewoners daar rouwig om zijn, noch dat het iemand anders zal storen.

 

Amendement fractie Kras

Fractie Kras zal morgen een amendement indienen. De inhoud zal u duidelijk zijn. Het toestaan aan de bewoners van de Blauwe Baai en de Brederodestraat (patiowoningen) hun verbouwing te realiseren. Volgende week hoort u hoe het afloopt.
Fractie Kras

Facebook
Twitter
LinkedIn