Morgen alles anders?

Nieuwe afbeelding (7)
klik om te vergroten

Lijst Kras vandaag de grootste partij in de gemeente!

Het stof is nedergedaald. De wonden zijn gelikt. De nieuwe realiteit is aangevangen. De wethouders van de nieuwe coalitie en de resterende raadsleden zijn geïnstalleerd afgelopen donderdag op 3 april. Dat is maar liefst 8 weken sneller dan 4 jaar geleden toen eind mei 2010 de nieuwe coalitie geïnstalleerd werd. Het eerste punt is gemaakt. Niet teveel praten maar doen. De nieuwe coalitie is dus nu een paar dagen oud. We worden echter al bijna drie weken overspoeld met verzoeken, op straat en via de telefoon en de email. We hebben onze handen vol om antwoorden te geven, ons in te werken in vele zaken en overleg op te starten met onze coalitiepartners. Niet alleen wethouder Rijkenberg maar ook 5 van de 6 nieuwe super gemotiveerde raadsleden van Lijst Kras moeten zich “hun portefeuille” en rol eigen maken en zich inlezen. We hebben u vele zaken beloofd en gaan daar dan ook de komende tijd keihard aan werken, maar naast snelheid is zorgvuldigheid van het grootste belang. We kunnen geen beslissingen nemen die dan een paar weken later terug gedraaid moeten worden. We vragen dus enig geduld van u als inwoner hoe moeilijk dat voor sommigen ook is, omdat een aantal knelpunten en verzoeken al heel lang lopen. Schroom niet een verzoek te herhalen als u geen antwoord hebt gekregen, omdat er in deze hectische beginperiode ook zaken tussendoor glippen. We zijn altijd bereikbaar op ons emailadres fractie@lijstkras.nl

Prioriteiten

Het mag duidelijk zijn dat we het eerst gaan werken aan onze prioriteiten. Iedere coalitiepartij heeft die, maar er komen er ook een aantal behoorlijk overeen. Voor Lijst Kras is op heel korte termijn het HHNK en het Europaplein van het grootste belang. De HHNK gaan we te koop zetten en de komende periode proberen die voor een goede prijs van de hand te doen. Hoe dat precies gaat verlopen is nog niet te voorspellen, maar dat zal de inzet zijn. Het Europaplein dat nu leeg staat zonder dat er nog concrete plannen zijn gemaakt om die leegte invulling te geven houdt ons en vele anderen enorm bezig. We gaan met alle betrokkenen (ondernemers en inwoners) met spoed om de tafel en gaan er vanuit dat we samen met onze coalitiepartners en de rest van de Raad tot gedragen plannen voor de korte en de lange termijn kunnen komen.

Het “wij gevoel” centraal

Bij vele mensen staat eigen belang vaak voorop. Eigenbelang klinkt negatief, maar betekent eigenlijk dat je als inwoner en/of ondernemer graag ziet dat jouw belang meegewogen wordt in de besluitvorming. Daar is niets mis mee in onze optiek. Het is echter wel zo dat iedereen zich moet realiseren dat alle partijen willen dat hun belang wordt meegenomen. Zaak is dus dat we meedenken met elkaar en rekening houden met elkaars belangen zodat we zoveel mogelijk tot gedragen beslissingen komen en niet steeds vechtend over de straat rollen. We kunnen moeiteloos voorbeelden noemen waarbij de verschillende belangen ver uit elkaar liggen. De politiek moet tenslotte een oordeel vellen en wij doen dat graag met inwoners en ondernemers die verder kijken dan alleen hun eigenbelang. We kunnen onmogelijk altijd iedereen even blij maken, maar we willen wel zoveel mogelijk ieders belangen serieus nemen en de scherpste kantjes voor “de verliezers” er proberen af te halen. Constructief overleg waarbij het “wij gevoel” centraal staat, daar staat Lijst Kras voor. We houden u op de hoogte.

email: fractie@lijstkras.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn