Ontwikkeling 60 luxe appartementen in het dorpshart van Volendam?

havenhof-500x400
klik om te vergroten

Uit: woningmarkt onderzoek Companen eind 2013:

November 2013 is er een rapport verschenen van onderzoeksbureau Companen, die een grootschalig onderzoek heeft gehouden naar de woningbehoeften voor de komende jaren in de gemeente Edam-Volendam. Dit woningmarktonderzoek werd door Companen gedaan in opdracht van de gemeente. Er is toen niet veel ruchtbaarheid aangegeven maar nu staan de uitkomsten van dit onderzoek geagendeerd op de raadsagenda van 25-09-14 van Edam-Volendam. In dit rapport is gekeken naar de periode vanaf 2002 t/m 2012 en voor zover bekend zijn zelfs cijfers van 2013 betrokken. In dit rapport staat o.a. te lezen dat de gemeente “60 koopappartementen in het dure segment” wil ontwikkelen als onderdeel van een grotere opgave om het winkelhart in het dorp te herinrichten.
Lijst kras komt op het rapport en zijn conclusies betreffende de woningbehoeften voor de toekomst binnenkort uitgebreid terug.

Hoe staat Lijst Kras hierin?
De mening van Lijst Kras is bekend maar het is zinvol omdat nog eens te herhalen. Lijst Kras was en is tegen grootschalige ingrepen in het centrum van Volendam. We bedoelen met name op grote ondergrondse parkeergarages, nieuwe winkels met meer van hetzelfde in de Zeestraat (richting Volendams museum) en tientallen luxe appartementen bovenop de Havenhof . De opbrengst van die appartementen zouden dan als basis voor de financiering dienen. Overigens staat in het verslag van Companen te lezen dat dure appartementen nauwelijks gewild en dus slecht verkoopbaar zijn. Dit alles zou moeten om te kunnen concurreren met de steden om ons heen en om meer koopkracht in het dorp te houden. Wij hebben een klein centrum dat op winkelgebied helemaal niet kan concurreren met grote winkelsteden en dat moeten we ook niet willen. De bestedingen van de bevolking bij onze lokale winkels zijn goed, maar veel mensen willen ook eens “een dagje uit” winkelen in een groot winkelcentrum. Dat is zo en dat blijft zo.

Toekomst Europaplein
Het college is al maanden hard bezig om plannen te ontwikkelen en procedures in gang te zetten om te komen tot een aantrekkelijk en veilig Europaplein. Hier zitten veel haken en ogen aan en kost daarom veel tijd. In juni heeft Lijst Kras hier nog twee artikelen aan gewijd. Zie onze website om ze nog eens na te lezen (www.lijstkras.nl). Wij snappen heel goed dat velen met smart wachten op concrete plannen, maar er wordt nog druk gewerkt aan een aantal knelpunten. Waar u op kunt rekenen, is dat de bewoners en de ondernemers gehoord worden vóórdat de plannen definitief worden.

email: fractie@lijstkras.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn