Oprichting fractie Kras

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

Nieuwe raadsfractie

Zoals de meeste mensen inmiddels weten, ben ik twee weken geleden uit de, mede door mij opgerichte partij, Recht door Zee gestapt. Zoals u zult begrijpen is dat geen beslissing die in een opwelling genomen is. Het was een pijnlijke en emotionele beslissing die ik heb moeten nemen om voor mezelf geloofwaardig te blijven. Vorige week heeft u de voornaamste redenen van mijn besluit in dit blad kunnen lezen.

Eenmansfractie

Het runnen van een eenmansfractie vraagt veel vrije tijd en energie. Ik ben bereid deze tijd en energie te investeren om het beste voor onze inwoners te bereiken. Met goede dossierkennis en een gedegen voorbereiding kan ook een eenmansfractie behoorlijke invloed verwerven in onze verdeelde gemeenteraad. De bemoeienis van burgers is daarbij een extra steun in de rug. Die steun zou ik graag krijgen. In ruil daarvoor ga ik er met frisse moed tegenaan en zal ik u regelmatig op de hoogte houden van het wel en wee van onze gemeente en mijn rol daarin.

Buurthuizen en de Zuidpolder

Twee voor mij belangrijke speerpunten zijn woningbouw en de buurthuizen. Over deze onderwerpen werd afgelopen donderdag in de gemeenteraad vergaderd. Het werd 1.30 en dus vrijdag, voor we naar huis konden. Op de agenda stonden de nieuw te bouwen PiusX, De Singel en het vaststellen van de eerste herziening van de Zuidpolder.

De tekeningen voor het nieuwe Pius X zien er heel goed uit. De kosten vallen wel hoger uit dan geschat, maar dat valt best mee, als we de gestegen bouwkosten en de BTW erin betrekken. Het ontwerp werd getoond en besproken en na discussie unaniem goedgekeurd.

De Singel” is de nieuwe naam van het buurthuiscomplex in Edam, waar alles onder één dak komt. Dit gebouw komt op de plaats van Nohol. De budgetten zijn bij dit project wel fors overschreden, maar er is geen weg terug meer. De bouw zit in de eindfase. Ook dit project ziet er fantastisch uit.

Last but not least werd de eerste herziening bestemmingsplan Zuidpolder behandeld en na veel discussie unaniem goedgekeurd. Er zijn nog een paar proteststemmen, maar wij allen vertrouwen erop dat die geen beletsel meer zullen zijn voor een uiteindelijke goedkeuring door de provincie en de Raad van State en dan ………

Loek Kras

Facebook
Twitter
LinkedIn