Politiek maakt zich volledig ongeloofwaardig!

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

Coalitie strooit zand in de ogen van de bevolking

Drama ondergrond speeltoestellen nog niet ten einde

Twee weken geleden is er een soap opgevoerd in de gemeenteraad die zijn weerga niet kent. Aan de orde was het speeltoestellenbeleid. Vorige week schreven hier bijna alle politieke partijen over in de Nivo. De coalitiepartijen hebben voor zand gestemd als ondergrond voor de speeltoestellen en de oppositiepartijen voor gras. Alle partijen spraken in het openbaar uit dat wat de bevolking wil ook moet gebeuren. De belangrijkste vraag is dus nu: wat wil de bevolking?

De inwoners van deze gemeente medeschuldig

De vele tientallen mensen die de leden van Lijst Kras gesproken hebben de afgelopen weken over dit onderwerp, waren unaniem tegen zand en vóór gras. In het stuk dat Lijst Kras heeft geschreven vorige week (moet u ook eens lezen gaan) zijn we dan ook geëindigd met een oproep aan de lezers om hun mening zand of gras naar Lijst Kras te sturen. Wij willen de mening van de bevolking onder de neus van het college wrijven, want volgens het college heeft de bevolking het laatste woord. Het is alleen zo erg jammer dat de meeste mensen in overvloed hun mening spuien op “koppies” maar voor de rest weinig actie ondernemen. Het is toch een kleine moeite om een berichtje te sturen. We hebben twee berichten van mensen die wel een email naar Lijst Kras verzonden hebben geselecteerd. De inhoud spreekt voor zich.

Bericht 1

Na het lezen van alle verslagen van diverse partijen over de raadsvergadering kan ik maar 1 ding concluderen: Laat de verantwoordelijke wethouder per direct vertrekken. Ze is gekozen door het volk en het volk wil haar niet meer. Als je zo star vasthoudt aan je eigen visie terwijl er geen draagvlak voor is en er chantage voor nodig is om je zin door te drijven dan is het tijd dat je vertrekt. Zand is smerig en absoluut niet schoon te houden. Trouwens wie draaien er op voor die extra kosten van het reinigen van die zandveldjes?? Dat zullen wij wel weer zijn. Op het moment dat ze de eiseres van het burgerinitiatief wel een andere ondergrond toezegde heeft ze zichzelf volledig gediskwalificeerd en ongeloofwaardig gemaakt. Indien de gemeente dit doorzet stel ik voor dat de wethouder hoofdelijk aansprakelijk wordt gesteld indien er enig letsel/ziekte voortkomt uit haar zand. Ik vind het trouwens ook wel lekker makkelijk gezegd dat zwangere vrouwen wel weten wat de risico’s zijn. Kijken wat er gebeurt als het een keer bij iemand fout gaat. Eens zien of ze dan ook zo sterk in haar schoenen staat wanneer er iemand aan de deur verhaal komt halen. Ik denk dat deze wethouder zichzelf wel heel erg heeft overschat.

Bericht 2

Wij hebben 20 jaar een glijbaan met zand 20 m van onze woning gehad. De volgende problemen deden zich voor: Ieder jaar was er wel iemand die zijn straatje ophoogde en als hij zand tekort had, kregen we een kuil voor de deur, en als er zand over was dan lag er ineens een grote hoop. Met droog weer en wind zaten de ramen altijd vol zand. Er waren ook mensen die een paar karren met prut zand daar neerstorten omdat ze daar vanaf moesten. Soms werd er een hele diepe kuil gegraven door de kinderen (niet meer dicht gegooid) en in de winter maanden kon je daar je benen breken. Het zand werd vooral door kinderen uit andere buurt overal rond gestrooid, kortom alles was altijd vol zand. De hondenbezitters vonden een prachtige plek om de hond zijn behoefte te laten doen, en als je daar wat van zei was het ( waar moet het anders), plus een grote bek. De katten vonden het ook prachtig en met veel regen was het vaak een beestenboel.

Dit is maar een greep van de gebeurtenissen die voorkwamen.

Wethouder Kroon wappert met Portefeuille?

Wethouder Kroon speelt een hoofdrol in deze affaire. De twee deskundigen die zij had opgeroepen om de gevaren van de volksgezondheid tegen te spreken waren absoluut niet overtuigend. Behalve de oppositie (Lijst Kras, VVD en GroenLinks) sprak ook de PvdA een duidelijke voorkeur uit voor gras. Samen was er dus een meerderheid vóór gras als ondergrond voor speeltoestellen. Wethouder Kroon van het CDA wilde echter de hele avond van geen wijken weten. Om half één ‘s nachts toen een eventuele stemming in het voordeel van gras zou kunnen eindigen, dreigde zij de Raad met een financieel fiasco omdat al het zand voor de 90 speelplaatsen, al besteld zou zijn. Daarop vroeg de PvdA een schorsing aan en werd er door de coalitiepartijen( Volendam 80, CDA en PvdA) besloten vergaderd. Vier sombere PvdA gezichten kwamen later zwijgend de zaal in en stemden met hun twee wapenbroeders (Volendam 80/CDA) mee. Het werd zand op 24 plaatsen en als doekje voor het bloeden gaat men na 3 maanden kijken of het schoon genoeg is en er niet teveel uitwerpselen liggen. Vanaf september wordt dan de rest van de gemeente volgegooid met zand.
Laat even weten wat u daar van vindt!! Stuur een mailtje

 
Email: fractie@lijstkras.nl
Website: www.lijstkras.nl

P.s.
Lijst kras is inmiddels ook in contact gekomen met een vertegenwoordiger van de een grote groep Gouwwijkbewoners. Deze hebben maanden geleden al geprotesteerd bij het college tegen het afgraven van gras ten faveure van zand in hun wijk. Zij waren en zijn heel boos op het college omdat hun grieven geen enkel gehoor vonden tot nu toe. Hoezo vindt het college de mening van de burgers belangrijk? Hoezo wordt de burger krachtig gemaakt?

Facebook
Twitter
LinkedIn