PvdA laat weer wethouder uit eigen coalitie vallen

dorus
klik om te vergroten

VVD haalt bakzeil met staart tussen de benen

Liberalen jagen gemeente op nog meer kosten!

 Afgelopen donderdag kwam de Raad bijeen voor een reguliere zitting vol belangrijke onderwerpen. Het ging om o.a. om huisvesting, het toeristisch centrum, monumentenbeleid en de kerntaken. De oplettende burger moet het zijn opgevallen dat de politieke gemoederen de laatste tijd flink verhit zijn geraakt. Het is moeilijk voor iemand die zich er niet dagelijks mee bezig houdt, om te kunnen uitvissen wat waarheid is en welke politieke spelletjes er worden gespeeld. Ook deze keer zal de Nivo vol staan met tegenstrijdige berichten. U zult als betrokken inwoner aan het werk moeten om u eigen kijk op de zaak te  krijgen. Wij van Lijst Kras, proberen u al vanaf de vorige kiezingen met grote regelmaat zo goed mogelijk te informeren over wat er zich voor maar vooral achter de schermen plaatsvindt. Kijkt u maar eens op onze website (zie onder) met meer dan 100 artikelen of u daar een betrouwbaar beeld uit kunt halen.

 

Geen beslissing huisvesting HHNK/Mgr. Veermanlaan

Al jaren speelt de vraag waar een deel van het ambtenarencorps  gehuisvest moet worden. Het onderkomen aan de Mgr. Veermanlaan is al lang ver onder de maat, niet alleen Arbo technisch maar ook v.w.b. de gezondheid van de werknemers. Donderdag 30 mei zou dan eindelijk de knoop doorgehakt worden. Een meerderheid van de Raad (VVD/PvdA en Groen Links samen 11 zetels tegen 10 Volendam 80/CDA/Lijst kras) wil koste wat kost de ambtenaren in Edam huisvesten in het monumentale pand van de HHNK (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) De VVD wilde 3 jaar geleden persé het HHNK aankopen, maar dan alleen als er ambtenaren in gehuisvest werden. Nu was die kans er eindelijk om hun droomwens in vervulling te laten gaan. Ze deden het niet! Dat is nou een politiek spelletje ten top. De VVD weet natuurlijk dondersgoed dat het financieel een onhaalbare zaak is om ambtenaren in het HHNK te huisvesten. De torenhoge lasten die we door het bezit van dat pand nu al hebben zouden nog met € 400.000,- toenemen. Maar ja, hoe verkoop je aan je Edamse achterban dat je de worst die je ze de laatste jaren hebt voorgehouden op het laatste moment voor de bek wegtrekt?  En hoe leg je je Volendammer achterban uit dat je jaarlijks honderdduizenden euro’s extra uitgeeft aan incourante huisvesting? Hoe kom je uit zo’n spagaat?

De vondst: Een nieuw onderzoek voor een kapitaal bedrag

Twee gerenommeerde bureaus (wat kost dat een geld) hebben alles doorgerekend en de cijfers klip en klaar gepresenteerd. Maar ook onze eigen afdeling financiën heeft de zaak helemaal doorgerekend. Uit al die berekeningen (die overigens wel verschillen vertonen in aannames en wat je precies wil) komt naar voren dat los van vele andere nadelen, de panden om financiële redenen niet in gebruik kunnen worden genomen voor huisvesting van ambtenaren. Die cijfers komen overigens van de hand van PvdA wethouder Luyckx van financiën. Nu zeggen de raadsleden van de VVD, Groen Links en de PvdA gewoonweg dat ze de cijfers van twee bureaus en onze eigen gemeentelijke afdeling niet vertrouwen. Kan het nog gekker? Wat de PvdA betreft: die  bestempelen hun eigen wethouder financiën als leugenaar en samen met VVD en Groen Links onze afdeling financiën als onbekwaam.

De VVD diende een amendement in om een accountantskantoor in te huren die de zaak dan heel grondig opnieuw moet berekenen. Kosten nog niet bekend, maar gemiddeld uurloon van de onderzoekers € 200 á € 300,- per uur en dat voor een partij die in dezelfde vergadering diverse keren roept; “wij stemmen tegen alle  voorstellen die geld kosten, eerst de financiën op orde”! Kunt u het nog volgen?

 

Rol Volendam 80/PvdA

Volendam 80 die al jaren wordt tegengewerkt door de oppositiepartij de VVD en aan de andere kant in de tang zat van coalitie partij PvdA was het helemaal zat. Op vrijdagochtend om 01.40 uur trokken zij alsnog de stekker uit de coalitie. Dit is namelijk de derde keer op rij dat de PvdA een wethouder van de eigen coalitie (waar iedere keer ook Volendam 80 in zat) gedwongen naar huis stuurt. Dit keer gewoon hun eigen wethouder. Ze zitten echt nergens mee, om hun doel te bereiken. Hoe dit verder afloopt? Veel gekonkel in de wandelgangen……

Lijst Kras houdt u op de hoogte.

 

email:  fractie@lijstkras.nl    website: www.lijstkras.nl

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn