Toezicht op de Parallelweg met toiletvoorziening groot succes!

Parallelweg
klik om te vergroten

Sinds twee seizoenen functioneert er een heuse beheerder “hoofd” toiletten op het Parallelweg parkeerterrein. Zijn aanwezigheid is een groot succes voor zowel de toeristen als de omwonenden. Het terrein wordt ook schoongehouden door de beheerder van de toiletruimte, hij meldt onregelmatigheden bij de gemeente, spreekt chauffeurs aan bijv.om hun motor uit te zetten en ga zo maar door. Echt iedereen die je spreekt is enthousiast.

Nog niet alles koek en ei

Dit project is opgezet met de bedoeling dat ondernemers met een goed plan dit op eigen benen zouden gaan opzetten, waarbij hun loon en onkosten betaald zouden moeten worden uit de opbrengsten van de toilet gebruikers. Dit is onhaalbaar gebleken. Bij € 0,50 cent per toiletbeurt en 40.000 toilet bezoekers (dat zijn er nog al wat hé) is de bruto omzet € 20.000,- Dat is net genoeg om de onkosten te betalen. De toiletwagen moet worden gehuurd, pacht betaald, toiletartikelen aangeschaft, water, elektriciteit, belastingen enz.

Toiletvoorziening Parallelweg moet blijven

Als de gemeente geen actie onderneemt moet deze voorziening en toezicht door een beheerder gewoon stoppen. Lijst KRAS wil dat absoluut niet. Het is een zeer noodzakelijke en gewenste voorziening. Lijst KRAS wil aan het benodigde geld komen door een kleine bijdrage per bus te vragen terwijl bij andere toeristische steden en attracties veel geld wordt gevraagd voor parkeren. Met een potentieel van zeker 15.000 bussen op jaarbasis ontstaat er dan een constante geldstroom die alle kosten dekt. Je kunt zelfs op deze manier een mooi stenen toiletgebouw neerzetten in Volendammer stijl, en een traplift voorziening voor ouderen en invaliden, zonder dat het de gemeente één cent kost. Het toiletgebruik kan dan zelfs gratis zijn. Dat is reclame voor onze gemeente. De toiletbeheerder kan dan voor een marktconform salaris bij de gemeente in dienst komen.
Iedereen blij. Vindt u ook dat de toiletvoorziening aan moet blijven? Het is het eerste warme welkom voor toeristen, zodra ze uit de bus stappen. Dát is reclame voor onze gemeente.

Facebook
Twitter
LinkedIn