Uitslag onderzoek Ernst en Young huisvesting HHNK: Verkoop die panden inclusief Raadszaal !!!

HHNK1
klik om te vergroten

VVD weigert gezichtsverlies: We willen nog meer cijfers!

 PvdA en Groen Links: wat het ook kost: “We willen de HHNK”

 De grote huisvestingssoap loopt nog even door. Na het zoveelste kostbare onderzoek waarbij er maar één conclusie te formuleren valt: “ verkoop dat gebouwcomplex met tuinen en leg vast dat de buitenkant behouden blijft, zodat het monument niet verloren gaat, maar stop er géén ambtenaren in”. Lijst Kras riep dit al vóór de verkiezingen van 2010. Helaas bleken wij een roepende in de woestijn.

Vele artikelen hebben wij hier de afgelopen jaren over geschreven en Lijst Kras heeft uiteindelijk in alles gelijk gekregen. De hoge kosten, de totaal ongeschikte van de panden, de matige parkeermogelijkheden en het dure onderhoud. Het rapport van Ernst en Young die ook nog een bouwtechnisch bureau in de arm had genomen is spijkerhard voor de monumentenliefhebbers: Financieel gezien is het een bodemloze put en dat in een tijd dat ook Edam – Volendam loeihard door de bezuinigingen getroffen gaat worden.

 

Een aantal slogans uit artikelen van Lijst Kras de afgelopen jaren       

 

Panden niet ideaal voor toekomstige huisvesting ambtenaren

 

Aankoop HHNK brengt gemeente financieel naar de afgrond

 

€ 600,- per gezin voor de aankoop

 

Effectiever gebruik stadskantoor        

 

Panden financieel gezien een bodemloze put

 

Kostbaarste monumentenzorg uit de geschiedenis

 

Aanschaf kapitale panden om één keer in de maand in te vergaderen

 

Schip van bijleg

Alles bleek maar al te waar. Het opknappen van het HHNK zal miljoenen gaan kosten en de exploitatie lasten zullen enorm zijn. Een heel nieuw gebouw aan de MGR Veermanlaan  kost weinig meer aan lasten dan alléén het aanhouden van de Raadszaal!

 

Komende jaren € 10 miljoen bezuinigen   

We moeten veel bezuinigen de komende jaren. Als uitgangspunt hanteren we het behoud van alle voorzieningen en OZB verhoging alleen als inflatiecorrectie. Onmogelijke en dure  plannen moeten nu echt in de prullenbak verdwijnen. We hopen dat de VVD snel het licht ziet, zodat we binnenkort kunnen aanvangen met nieuwbouw aan de MGR. Veermanlaan eventueel inclusief raadszaal. De ambtenaren kunnen dan tot in lengte van jaren efficiënt in een passende werkomgeving hun werk doen. Dat wordt wel eens tijd. Zie verder onze website, met talloze artikelen over dit onderwerp.

 

email:  fractie@lijstkras.nl            website: www.lijstkras.nl

 

Facebook
Twitter
LinkedIn