Update Kermis

kermis2
klik om te vergroten

Het is nog begin maart, maar deze week stond de kermis weer in volle aandacht. De visie van de gemeente werd uitgebreid gedeeld op social media. Echter blijkt dat die informatie niet volledig was en dat de gemeente nog een lange weg te gaan heeft. De gemeente heeft na de aanbevelingen een projectteam samengesteld en is aan de slag gegaan met een visie.

In de visie staat geschreven dat er twee tenten mogelijk moeten zijn. Echter tijdens de presentatie werd bekend dat er door de gemeente vol wordt ingezet op één tent op het Slobbeland met maximaal 5.000 bezoekers, waarbij beperkt gegeten mag worden. Dus voor een goede onderlaag moet men de dijk op. Echter moet er nog wel afgewacht worden of er een tent met een capaciteit van 5000 past op het Slobbeland, dit wordt nog onderzocht.

Tussen beide organisatoren zijn de gesprekken nog gaande. Of men tot één organisatie komt is afwachten, want men zit vooralsnog niet op één lijn. Mocht uiteindelijk geen akkoord komen over een gezamenlijke organisatie, maar beide partijen voldoen wel aan alle voorwaarden dan zal er geloot worden in bijzijn van een notaris. Maar de uiteindelijke inzet vanuit de gemeente is één kermistent als de opvang van 4 tot 5.000 mensen mogelijk is.

Het was een avond voor Lijst KRAS om even te laten bezinken. Het is positief om te zien dat de wethouder stappen heeft gemaakt om tot een visie te komen. Of we nu echt alle antwoorden hebben om te zien of we geleerd hebben van de fouten die zijn gemaakt valt nog te bezien. De tijd dringt en gezien eerdaags beleidsregels voor kermis opnieuw moeten worden vastgelegd, en vergunningen tijdig moeten worden verstrekt, moet men hard aan het werk om tijdig een definitief plan te hebben. Het belangrijkste is dat iedereen weer kermis kan vieren, zoals we gewend zijn. Weliswaar zonder beun, want de gemeente en horeca-ondernemers willen vanwege o.a. veiligheidsrisico en verzekeringstechnische aspecten dit niet meer. Lijst KRAS is dan ook enorm benieuwd naar deze onderbouwing.

Facebook
Twitter
LinkedIn