Verkiezingstijd lijkt uitgebroken

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

U heeft zich misschien verbaasd over het grote aantal stukken vorige week in dit blad. Als lezer moet u dan op scherp zitten Dat betekent dat er dingen staan te gebeuren op het politieke front, waarbij alle partijen er als de kippen bij willen zijn, om de mensen te overtuigen dat zij daar een groot aandeel in hebben gehad. Halve en hele onwaarheden worden daarbij niet geschuwd als het gaat om de kiezersgunst.

Ik ga ervan uit dat u als lezer de feiten zoals ze zijn voor de geest kunt halen en ga alle onzin die geschreven wordt in mijn nieuwsvoorziening aan u niet weerleggen.

De Pius X

De Pius X is zo’n onderwerp. Jarenlang hebben sommige partijen voorkomen dat er een heel Pius X gebouwd werd in de Zeestraat. Indertijd heb ik de storm en regen gelopen om te protesteren tegen het bouwen van de Pius X op de drukste kruising van Volendam, tegenover de Amvo. Die protesten van mij en andere oppositieleden in de vorige raadsperiode hebben geholpen. Er komt nu een prachtig Pius X op dezelfde plaats. Als ik dan lees in de Nivo van vorige week wie claimt dat voor elkaar te hebben gekregen…

Betaalbare woningbouw

Nog zo’n onderwerp waarvan iedereen nu plotseling zegt, dat komt wel goed, dat wil iedereen; betaalbare woningbouw. Vergeet het maar! Niets komt vanzelf goed en dat wil niet iedereen. Net als voor de Pius X moet daar keihard voor gevochten worden. Binnen Recht door Zee en als lid van de coalitie heb ik me daar steeds sterk voor gemaakt. Er zijn heel wat mensen binnen de politiek die de hoge prijzen van dit moment zo gek nog niet vinden en denken dat de huidige marktprijzen of iets daaronder door iedere starter opgebracht kunnen worden. Ik weet in ieder geval zeker van niet en ga door met mijn strijd om betaalbaar te kunnen bouwen voor mensen die geen wereldsalaris verdienen en toch graag een huis willen kopen.

De dijk

Een pijnlijk onderwerp voor mij is de dijk autovrij. Toen ik met Recht door Zee begon alweer 6 jaar geleden, was dat voor mij persoonlijk de grootste uitdaging; de dijk 7 dagen in de week autovrij. We zijn nog niet veel opgeschoten, hoewel er toch wel wat veranderd is. Was de dijk in voorgaande jaren een enkele zondag dicht tot 17.00, nu is hij het hele seizoen voor auto’s dicht op zaterdag en zondag tot 19.00 ’s avonds. Verder is er eind 2006 al door de gemeenteraad besloten om de dijk op te knappen en een afrit te maken bij “Wullempie”, zodat het drukste gedeelte van de dijk ontzien wordt. De reden dat ik voor deze maatregel heb gestemd is dat er eindelijk iets gebeurt op de dijk, voor het eerst in zoveel jaar. Liever zie ik de dijk 7 dagen in de week auto én busvrij. Ik denk nog steeds dat het kan, maar het gaat absoluut niet vanzelf en er moeten nog veel golven tegen de dijk aan klotsen wil het lukken. In een later artikel kom ik op de dijk terug, waarin ik de (on)mogelijkheden op een rijtje zet.

Loek Kras

Facebook
Twitter
LinkedIn