Woningbouw op de plaats van de oude Vincentiusschool

RemoteMediaFile_6554302_0_2021_12_29_12_07_00
klik om te vergroten

Projectteam renovatie Julianaweg naar parking Marina Park

Het college heeft bedacht dat de oude Vincentiusschool een prima plek zou zijn om daarvanuit het projectteam Julianaweg te stationeren. U moet weten dat het hele traject van het opknappen van de Julianaweg zeker 5 jaar gaat duren. Stukje voor beetje gaat dat gestalte krijgen. Nu is het zo dat er een enorm tekort is aan woningen in Edam-Volendam maar vooral in de grootste kern Volendam.

Lijst KRAS vindt het een veel beter idee om een aantal kleine “Volendammer” huisjes
(appartementen) te bouwen op deze plaats, speciaal voor jongere mensen en met een gezamenlijke tuin en berging. Deze huisje kun je vergelijken met de huisjes die op De Hors op de Broekgouw worden gebouwd. Dat kan prima voor één of twee persoons- huishoudens. Er kunnen daar flink wat van dit soort woningen gebouwd worden. In de nabije toekomst zal, naar wat wij inschatten, de FC naar de Purmer verhuizen en sluit dat gebied daar direct op aan. Ook voor het Tase terrein moeten woningbouwplannen gemaakt worden. De infrastructuur van de Julianaweg zal dan in zijn eindfase moeten zijn.
Het projectteam van de reconstructie Julianaweg kan met gemak op de altijd leegstaande grote parkeerplaats van het Marinapark staan. Daarmee bespaar je een hoop overlast en verminder je een enorme hoeveelheid verkeersbewegingen.

Facebook
Twitter
LinkedIn