Het op orde houden van de financiën, Lijst KRAS houdt rekening met uw portemonnee

IMG - Lijst Kras buttons - 1024x643 - JPG
klik om te vergroten

‘Het op orde houden van de financiën, Lijst KRAS houdt daarbij rekening met uw portemonnee’ Dat staat te lezen tussen onze top 10 standpunten. De gemeente Edam Volendam staat er financieel nog steeds heel behoorlijk voor. De afgelopen jaren kwam Corona om de hoek kijken en ook kwamen de kosten voor de jeugdzorg op het bordje van de gemeente terecht, iets waar van te voren geen rekening mee gehouden kon worden. Het heeft een gat in de begroting van de gemeente geslagen, maar reden tot paniek is er allerminst. Waar andere gemeentes noodgedwongen moeten fuseren om het hoofd boven water te houden, schrijft de Gemeente Edam-Volendam nog altijd zwarte cijfers. En daar zijn we blij mee.

Geld uitgeven en ideeën opperen om het dorp mooier/beter te maken, dat is niet zo moeilijk. Vooral nu, in verkiezingstijd, lijkt alles mogelijk te zijn. Geld lijkt geen rol te spelen. Inkomsten generen voor de gemeente daarentegen, dat is een stuk lastiger. Want als er extra geld moet komen, komt dat linksom of rechtsom mééstal toch bij de inwoners vandaan.

Maar niet altijd!

Ons is ook opgevallen dat toeristen die ons dorp aandoen, na het parkeren van de auto bij het Slobbeland of op de parkeerplaats achter de AVI, op zoek gaan naar de parkeerpaal. Ze kunnen lang zoeken, want die is er niet. In bijna elke stad of toeristische trekpleister is er sprake van betaald parkeren, behalve in Volendam. Laat een ding duidelijk zijn; in het Edam-Volendam van Lijst KRAS blijft parkeren voor inwoners áltijd gratis. Wij zien alleen wel kansen als het gaat om betaald parkeren voor toeristen. Met een acceptabel tarief waardoor je geen toeristen afschrikt, maar wat toch een heel mooi bedrag per jaar oplevert. Een bedrag dat wij vervolgens willen spenderen aan het opknappen van de ouwe kom, het tegengaan van verloedering en het aantrekkelijker maken van onze dijk en dorpshart. Wat uiteindelijk meer toeristen mensen naar ons dorp moet trekken, wat vanzelfsprekend weer meer geld oplevert. Win-win.

Welke plannen Lijst KRAS heeft met het Europaplein en de dijk, leest u hier:

https://www.lijstkras.nl/europa-plein-en-de-dijk-een-bruisend-dorpshart/ 

Kiest u ook voor realisme?Ga stemmen, stem vooral lokaal, lijst 1: Lijst KRAS.

Facebook
Twitter
LinkedIn